Societat · 8 de Juliol de 2009. 21:15h.

Nou pas de la proposta antitaurina

La iniciativa legislativa popular ja té les 50.000 signatures

Nou pas de la proposta antitaurina

El torero José Tomás, durant la seva recent actuació a Barcelona

La comissió de control de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per l'abolició de la tauromàquia, que pretén prohibir les curses de toros a Catalunya, ha constatat avui que els promotors de la proposta han superat les 50.000 firmes necessàries perquè la ILP sigui debatuda al Parlament. El president de la comissió, el magistrat Sebastián Moralo, ha felicitat l'entitat Prou!, impulsora de la ILP, per haver superat "àmpliament" les firmes necessàries, que han estat validades per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). El Parlament ha certificat aquest dimecres que la ILP antitaurina pot seguir el tràmit.

A partir d'ara, els grups parlamentaris hauran de decidir a través dels òrgans de govern del Parlament quan es farà el debat a la cambra catalana, que en tot cas, serà a partir de setembre. Basant-se en les 180.000 firmes recollides, el portaveu de la plataforma, Enric Gallego, ha destacat que la societat catalana demana "de forma aclaparadora" que els diputats debatin sobre les curses de toros, un assumpte que, segons la seva opinió, "sempre s'ha intentat evitar".

La direcció del PSC encara ha de debatre la seva posició, tot i que d'entrada no descarten la fórmula de donar llibertat de vot als seus diputats.

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha explicat en roda de premsa que el seu grup està a favor que la ILP antitaurina es pugui tramitar a la cambra catalana, si bé ha recordat, que a l'hora de votar-la en ple donaran llibertat de vot als seus diputats, ja que internament hi ha divisió d'opinions.

La portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, ha aclarit que el seu grup no ha pres una decisió sobre si presentarà una esmena a la totalitat a aquesta iniciativa legislativa popular. Amb tot, Montserrat ha recordat que el PP està a favor de les corridas de toros.

Dolors Camats, la portaveu d'ICV-EUiA, ha explicat que alguns membres d'aquest grup parlamentari han signat a favor de la ILP en contra dels toros.

També es dóna per fet el suport d'ERC a aquesta ILP, de la qual la seva portaveu al Parlament, Anna Simó, ha declarat que li sembla una iniciativa "fantàstica" i que ella mateixa l'ha signat, per això ha dit que espera que "prosperi".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Fran, Llinars, 11/07/2009 - 00:37

ENRIC,xq no es pot comparar un cargol amb un bou?es q no tenen vida o que?tenen el mateix dret.Els cargolers son uns assasins i torturadors,fora aquesta"festa".Aixo si,si el cargol parla catala o vota tripartit la mort sera rapida.

#13 Pep, Manlleu, 10/07/2009 - 14:13

NO ALS TOROS. NO ALS TORTURADORS. ABAIX LA BARBARIE.

#12 Enric, Vegueria Penedès, 10/07/2009 - 12:58

Va home va, no comparis un toro amb un cargol, no fotem!
Els que sí que pateixen són els ànecs per fer el paté, per això jo fa anys que no en menjo. I no cal pas que siguem tots vegetarians, cal una producció més ecològica i respectuosa...

#11 Independentista taurí, Barcelona, 09/07/2009 - 14:46

De les cargolades, no t'oblidis del dejuni que se'ls va passar a les pobres bèsties, que ningú se'n recorda. O la massacre salvatge que representa una mariscada! O el foie! I sí: és menjar i no un espectacle, però podríem menjar verduretes...

#10 Fran, Llinars, 09/07/2009 - 12:54

Molt be JAUME FERRER,estars d´acord doncs q tambe tenen q desapareixer les cargolades quan els rusteixen publicamente a foc lent x despres anar a la panxa..I no em diguis q no es 1 espectacle public quan n´hi ha tot 1 filera esperant el seu plat.