Publicitat
Societat · 2 d'Abril de 2020. 15:14h.

Nous tests tampoc són fiables

Illa defensa que serviran per fer un "cribatge ràpid"

Nous tests tampoc són fiables

La Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica ha denunciat que els nous tests adquirits per Sanitat segueixen sense proporcionar un resultat fiable.

Aquest fet es produeix després que el Ministeri es veiés obligat a tornar una partida de més de 650.000 tests ràpids a una empresa xinesa per la seva baixa eficàcia per detectar el coronavirus.

"Fins a l'actualitat les proves que s'han realitzat a Espanya amb aquests kits de detecció d'antigen basats en la immunocromatografia presenten una sensibilitat inferior a un 50% quan l'acceptable és de l'70%", assenyalen.

El ministre Salvador Illa ha comentat a l'això que l'Institut Carlos III ha homologat a diverses empreses per fabricar els test PCR i poder així garantir una producció nacional.

També ha defensat que aquests tests poc fiables serveixen per fer un "cribatge ràpid" a la gent que presenta símptomes. Així, el govern espanyol preveu reduir el nombre de tests PCR.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Cris, Barcelona , 04/04/2020 - 10:34

Se tendría que exigir que los políticos, como mínimo tengan formación con el cargo que desempeñan. Está comprobado con esta crisis, que es un grave error que esto no sea asi. Menudos ineptos.

#2 VRaptor, Alicante, 04/04/2020 - 00:44

Anda que si lo llegan a poner, con todo de los distraído de las arcas europeas hubiera sido capaz de resucitar El Sacro Imperio Romano Germánico y declararse Pontifex Máximus et Imperator. El segundo Carlomagno.

#1 Remeis mèdics a travers de la filosofía, Can Sixty, 02/04/2020 - 16:58

Posar com a ministre de sanitat un mestre de filosofía ve a ser com colocar Pujol a controlar el Banc Central Europeu.