Publicitat
Societat · 5 d'Agost de 2013. 09:04h.

"O me hablas en español, o no pasas"

Una guarda de seguretat del festival de Borriana barra el pas a una jove per parlar en català

"O me hablas en español, o no pasas"

Una imatge del públic a l'Arenal Sound

Una guarda de seguretat del festival Arenal Sound, que se celebrava aquest cap de setmana a Borriana (Castelló), va barrar el pas a una jove de Castelló després de dirigir-se-li en català. Segons explica el diari 'Levante', el guarda li va dir: "O em parles en espanyol, o no passes".

Els fets van passar al voltant de les 2 de la matinada del dissabte, quan la jove, acompanyada d'una amiga, va voler tornar a entrar al recinte després d'haver assistit al concert del grup Manel. Prèviament, sobre les 20 hores, les dues joves van mantenir el primer contacte amb la membre del cos de seguretat que posteriorment protagonitzaria l'incident.

El diari explica que les assistents van preguntar si dins es podia sopar, al qual la dona va contestar: "Parleu en castellà, jo no entenc aquestes llengües que parleu". Al seu costat, un company va respondre que ell sí les entenia, i que dins podrien comprar entrepans. Van passar sense problemes, van veure el concert i van sortir del recinte. En tornar es van trobar amb la mateixa treballadora. "Aquestes són les que abans em parlaven en català", va dir, segons el relat de l'afectada.

Tot seguit, va escorcollar les bosses de les joves i va trobar un esprai "antivioladors" que va llençar a terra perquè "això no es pot entrar". La jove li va replicar, sempre en català, que no calia que ho llencés a terra. "No veus que no t'entenc, que sóc de Jaén?", li va contestar aleshores la guarda de seguretat. "Aquestes m'estan fent empipar", va afegir.

Publicitat
Publicitat

78 Comentaris

Publicitat
#39 Rafel Climent i Brossa, Rubí (Països Catalans), 06/08/2013 - 13:52

Amb aquest ambient tan "axernegat", no és estrany que cada dia siguem més els que volem la INDEPENDÈNCIA. I això ho veurem a la nostra Diada Nacional.

#38 Rafel Climent i Brossa, Rubí (Països Catalans), 06/08/2013 - 13:47

Qui té un mínim de cultura, admet que la llengua catalana, és parla des de Salses a Guardamar i de Fraga a l'Alguer. Això, no és una qüestió política, sinó una qüestió de cultura. Qui ho negui, que vagi al parvulari.

#38.1 Ballot, Cambrils, 06/08/2013 - 18:23

Sí, por ahora, el valenciano no es más que una variedad del catalán. Pero tras las independencia, la estandarización será divergente. En quince años habrá más diferencias que entre portugués y gallego o servio y croata.

#37 Joan, Sueca, Valencia, 06/08/2013 - 09:09

En el Reino de Valencia, se habla lengua valenciana, ¿porque debería la segurata conocer el catalán? es un sin sentido. Os creéis el ombligo del mundo y no llegáis a culo. Yo ademas de tirarle el spray, la llamo ignorante por no hablar en lengua española, la única lengua común de ambos territorios.

#37.1 Rosa, Castelló, 06/08/2013 - 11:27

La lengua valenciana no existe. El valenciano es una variante dialectal del catalán. Tanto anticatalanismo atroz os hace decir cosas absurdas, ridiculas y sin ningún sentido científico ni filológico. Del mismo modo que la creación del lapao para no decir que hablan catalán. Lamentable.

#37.2 Rafel Climent i Brossa, Rubí (Països Catalans), 06/08/2013 - 13:57

Mireu, la meva dona, té tota la família a València, i la veritat és que entre ells i nosaltres, no canviem d'idioma, i ens entenem. En canvi vaig a Burgos i parlo Català, i ningú no m'entén. Què vol dir això ???

#35 Oscar, Espanya, 05/08/2013 - 21:23

¿Es que en la Comunidad Valenciana acaso se habla catalán? Pues que hable en español que es el idioma común. Si llega alguien hablando en alemán ¿también tiene que saber hablarlo?

#35.1 Rosa, Castelló, 06/08/2013 - 11:35

Si la chica hubiera hablado en alemán seguro que no hubiera habido ningún problema. El problema es porque habló en catalán. Y sí, en la comunidad valenciana se habla catalán aunque los anticatalanistas de turno se inventen lenguas o idiomas

#34 Kropotkin-Harto de paletos catalanistas y del PSC, Vic, 05/08/2013 - 20:12

En Cataluña se persigue al castellano. Por eso todos los catalanes lo hablan habitualmente. En cambio, el catalán es taaaaaan amado por los nacionalistas españoles?juas, juas....bueno, os dejo q sale el Ribera en la progresista Intereconomia