El Govern no perdona que l’arquebisbe no donés suport al procés

Objectiu Omella

L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, torna a ser en el punt de mira del Govern de la Generalitat, ara per la cerimònia de beatificació de Joan Roig Diggle celebrada a la Sagrada Família. Diferents imatges mostren que es va respectar les mesures de distància i del 30% d’aforament, com ha recordat el propi Omella.

No és el primer cop que des de l’independentisme es carrega contra l’arquebisbe, a qui no es perdona la seva postura en el procés sobiranista ni que no hagi visitat els presos.

El propi ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar el passat mes de juliol que Omella “no es va comportar com un home d'Església. Es va comportar com un home d'Estat. I això em sembla inacceptable”.

“Pels que som catòlics i cristians em sembla inacceptable. S'ha d'estar a la part precisament del feble, de qui és perseguit, de qui pateix i va estar a la banda dels poderosos”, va afegir, a més de sentenciar que “no ha estat la un cristià exemplar”.

Ara, amb motiu de la missa de beatificació de Joan Roig Omella torna a ser criticat des del Govern. Pere Aragonès l’acusa de manca de “sentit comú” en considerar que la Sagrada Família es “molt gran” i “movilitza molta gent”.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, s’ha afegit a les crítiques i ha afirmat que “encara que la missa complís amb tots els requisits” la celebració “no tocava”. “Era un esdeveniment que va provocar la mobilitat de més de 500 persones cap a un mateix punt”, ha lamentat, malgrat admetre també que “il·legal no ho era”.

Per la seva banda, Joan Josep Omella, ha expressat que “demano perdó si algú s'ha pogut ofendre però hem intentat complir les normes". "Hem d'entendre que hi ha uns drets fonamentals com el dret a manifestació, llibertat d'expressió i religió”, ha afegit. També ha revelat que “he parlat amb el Govern per dir-los que escoltin, això no és normal. Ells tenien la invitació i ho sabien tot”.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#20 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 09/11/2020 - 17:57

https://twitter.com/HablamosE/status/1325715009171845121

#19 Marcial, Santa Coloma, 09/11/2020 - 17:07

O la monja caram, o nadie !! quien es ese omeya para vender el paraíso.

#18 josemiguel, El Prat de Llobregat, 09/11/2020 - 16:43

Es q los razonamientos de los indepes son del género tonto.Hay q estar a favor del débil,dice Puchi.Diga lo q diga el débil.Y si el débil dice que hay q tirarse a un pozo,pues todos pallá

#17 Onofre de Dip, Barcelona, 09/11/2020 - 15:10

La Iglesia católica, en dos milenios, ha aprendido a torear mejor que Manolete, lo que racionalmente es imposible y solo puede justificarse por motivos preternaturales. Que cuatro chisgarabises de medio pelo quieran cobrarse la cabeza de monseñor es algo que mueve a risa. Y para los que nos sabemos cristianos, a compasión.
Ilusos.

#16 Didac B., Barcelona, 09/11/2020 - 14:47

Els lazis no suporten llegir la historia i menys el miserable llegat que van deixar els seus predecesors, cremant, robant i matant capellans i gent inocent. I la beatificació del diumenge els recordava les arrels sanguinaries d'aquella erc:
https://www.dolcacatalunya.com/2020/11/rabia-en-la-generalitat-por-la-beatificacion-de-joan-roig-diggle/