Publicitat
Societat · 8 de Juliol de 2020. 21:19h.

Ofensiva de Colau contra el cotxe aprofitant el covid

Els empresaris clamen que fa "mal a la ciutat"

Ofensiva de Colau contra el cotxe aprofitant el covid

La patronal Foment del Treball ha reunit aquest dimecres els representants de quaranta organitzacions empresarials que van manifestar el seu rebuig a les polítiques de mobilitat de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha aprofitat l'epidèmia del coronavirus per ampliar voreres i carrils bici en detriment del cotxe privat.

Josep Sánchez Llibre, president de Foment i vicepresident de la CEOE, ha exigit a Colau que "rectifiqui, dialogui i pacti". "Ja n'hi ha prou de fer mal a la ciutat de Barcelona. Prou de maltractar els barcelonins. Vostè ofega la vitalitat de la ciutat amb les seves obsessions sectàries i ideològiques", ha reblat.

Sánchez Llibre ha recordat el "Manifest per una ciutat de consens i futur" subscrit per les entitats empresarials en què es va qüestionar el pla de mobilitat de Colau que va fer amb "traïdoria, nocturnitat i aprofitant el confinament de la ciutat".

El president de Foment ha lamentat que tots els grups municipals acceptessin reunir-se amb els representants de Foment del Treball menys Colau: "Ho lamentem profundament. No és de rebut que qui predica la participació i el diàleg no vulgui reunir-se amb els principals sectors econòmics i generadors d'ocupació".

Sánchez-Llibre ha reivindicat la voluntat empresarial de promoure models sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i que permetin millorar la qualitat de l'aire, i ha expressat la predisposició dels empresaris per seure en una taula de diàleg per "fer de Barcelona una ciutat més neta i sostenible".

També ha indicat que els canvis en política de mobilitat requereixen el consens amb els sectors afectats, una oferta alternativa i infraestructures adequades, així com una estratègia a tres anys vista, si bé "cap d'aquestes condicions s'observa".

Finalment, ha reclamat no criminalitzar el vehicle privat ni a la moto de forma arbitrària, suspendre els talls i restriccions anunciades per a l'octubre i iniciar un procés de diàleg per fixar un full de ruta per als propers anys.

El president de l'PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha gravat aquest matí un vídeo per denunciar la "nyap" que ha fet Colau en alguns carrers com a la Via Laietana i l'ha acusat de "perjudicar el creixement econòmic de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Sergi Sergio, Barcelona, 09/07/2020 - 15:00

Esta lumbreras de campeonato y sus secuaces van dejar la ciudad como un pueblo de tercera, cuando se vaya a su casa, esto sera un solar.

#2 pepe, andorra, 09/07/2020 - 03:06

pues igual q se ponen de acuerdo para echar al PP, por ejemplo, q se pongan en esto, pero claro, Colau no es mas q la marca blanca del psc y del separatismo para no perder el control de BCN y su jugoso presupuesto, lo del coche no es mas q el odio y los prejuicios contra todo lo q suponga libertad de movimiento individual y el coche da libertad.

#1 Guineu, Tartateuuna, 08/07/2020 - 22:06

Foteula fora.....i deixeu de plorar..... no tenía sus de apuntaros por correo fora una okupa de ayuntamiento.