Societat · 10 de Març de 2015. 13:52h.

Ofensiva de SCC contra les estelades

L'entitat presentarà "recursos a totes les poblacions de Catalunya perquè es retirin les banderes secessionistes”

Ofensiva de SCC contra les estelades

Imatge de la reunió

Una representació de Societat Civil Catalana s'ha reunit amb l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), Mercè Conesa, per tractar, entre altres temes, la demanda que Societat Civil Catalana va interposar, i que ha estat admesa a tràmit, “per la instal·lació d'una enorme bandera secessionista en un espai públic de la ciutat”. L'entitat farà el mateix a totes les poblacions catalanes on hi onegi l'estelada.

José Rosiñol, vicepresident de SCC, ha recordat que “l’últim acte judicial, sobre aquest tema, ha incidit que la bandera constitueix propaganda política i conculca el principi de neutralitat de les institucions públiques", pel que ha sol·licitat a Conesa que “retiri la bandera partidista”, una petició que l'alcaldessa ha rebutjat. Rosiñol ha avançat, per la seva banda, que l'associació presentarà “recursos a totes les poblacions de Catalunya perquè es retirin les banderes secessionistes”.

De la mateixa manera, han informat que l'associació “fiscalitzarà la despesa pública de l'ajuntament en els mitjans de comunicació públics d'àmbit local, seguirà de prop la gestió de l'Observatori Polític de Sant Cugat -organisme encarregat de fer enquestes- per si estigués actuant de manera esbiaixada i ha mostrat la seva queixa per la utilització de recursos públics "per instal·lar carpes i cartells d'entitats privades".

Finalment, Rosiñol ha assenyalat que Societat Civil Catalana s'implicarà en la pròxima campanya electoral local en la població "instant els ciutadans a la participació" per elevar els percentatges de les últimes cites electorals. A la reunió, a més de l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i els representants de Societat Civil Catalana, també ha estat present el regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró.

Publicitat
Publicitat

98 Comentaris

Publicitat
#43 Josep miquel, calella, 12/03/2015 - 13:13

Estic d´acord en que es facin retirar TOTES les banderes il.legals i alegals. No es bona aquesta profusió d´aquests tipus de banderes en espais publics, Així no hagues passat el que ha passat en el meu poble. Sembla justificar l´acció-reacció.

#42 Tirant, bcn, 11/03/2015 - 19:42

Es tracta d'una bandera partidista que no ha d'onejar en un espai públic, espai de tots els contribuents que tampoc l'han de pagar de la seva butxaca. Bé per SCC.

#41 Pere, 27S República de Catalunya, 11/03/2015 - 17:58

L'Estelada és una bandera de combat

#40 Protágoras, bcn, 11/03/2015 - 17:00

Si un ayuntamiento del PP, o del PSOE se dedicara a ir poniendo la banderas de su partido en el balcón del ayuntamiento, o en el espacio público exigiríamos que fueran retiradas. Pues con las esteladas de ERC y CUP se debe proceder de la misma manera.

#40.1 ambaixadorCAT, UK, 11/03/2015 - 17:17

les estelades no representen ni ERC ni la CUP, ni CiU. Representen la voluntat majoritària del poble de catalunya. Ja sé que no t'agrada però és així, i si un ajuntament vol penjar estelades està en el seu dret per què és un símbol que representa a la gent que els va votar.

#39 Lo Tio Collons, Espolla (Alt Empordà), 11/03/2015 - 13:16

A qui extranya que aquest Bosch estigui relacionat amb l'ultradreta?.
La notícia estava clara feia dies, inclús van enxampar a aquest paio esborrant el comentari al FB, però ja estava capturat abans, i amb la salutació final AE al més pur estil falangista.
Veurem ara a la Chacón, Rivera, Camacho,...