Societat · 12 d'Agost de 2009. 15:38h.

Ofensiva dels Mossos

Campanya per controlar l'excés de velocitat

Ofensiva dels Mossos

Cartell lluminós que aconsella reduir la velocitat

La Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra ha posat en marxa una campanya de vigilància i control de velocitat, seguint les directrius del Servei Català de Trànsit i coincidint amb el dispositiu de la Dirección General de Tráfico (DGT) a nivell estatal. L’objectiu és que "els conductors respectin els senyals de límit de velocitat situats a les diferents vies catalanes i evitar i prevenir, així, accidents de trànsit". Les policies locals de Catalunya també s’han sumat a aquesta iniciativa, que es prolongarà fins al 23 d’agost.
 
En aquest dispositiu s’han reforçat els controls policials en els trams de concentració d’accidents (TCA), amb patrulles ordinàries i vehicles camuflats amb radars mòbils i agents uniformats. A més, s’ha incrementat la presència dels mossos d’esquadra a les diferents carreteres catalanes com a element dissuasiu per evitar que s’incompleixi la norma.
 
Els mossos posaran especial èmfasi "en controlar que es respectin els límits de velocitat establerts en aquells trams de la xarxa viària catalana on s’hagi reduït temporalment la velocitat màxima per obres".
 
Els agents denunciaran les infraccions tant per la via administrativa com per la via penal. Superar en més de 80 km/h el límit de velocitat establert a una via interurbana i en més de 60 km/h en una via urbana està tipificat com a delicte contra la seguretat viària per velocitat penalment punible segons l’article 379 del Codi Penal, amb penes que poden anar dels 3 als 6 mesos de presó, de 6 a 12 mesos de multa, de 31 a 90 dies de treballs en benefici de la comunitat i la privació del permís de conduir d’1 a 4 anys.
 
La Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra va realitzar una altra campanya de vigilància i control de velocitat entre el 13 i el 27 de maig. En aquests quinze dies, es van controlar 320.198 vehicles i es van imposar una mitjana de 906 denúncies diàries. El total de sancions va ser de 13.594 a tot Catalunya, de les quals 13.581 van ser per via administrativa i 13 per via penal.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Hayek, Barcelona, 13/08/2009 - 12:32

Punts negres solucionats? No podemos conducir por ti? MERDA SECA!!! afany recaptatori i més calers a la butxaca d'aquesta purria partitocràtica que tenim com a polítics. I el pitjor és que molts ciutadans li riuen les gràcies a la xusma política.

#5 FRANCISCO PIZARRO.Presente, bcn.esp, 13/08/2009 - 01:34

Se piensan que somos tontos ,estos solo piensan en recaudar,pero siempre hay algun tonto que se lo creera.Pero bueno somos los corderitos al servicio del sistema.Ahora hay que pedir permiso hasta para manifestarse y te multan por todo,pero bueno es democr

#4 nagy, budapest, 12/08/2009 - 20:48

Catalunya es un estat totalitari,governat pel soviet tripartit, que compta amb un serie de \"rucs\" que els voten. Aquest sviet preten igual en la miseria al ciutada comu mentre ells , com feia la nomenclatura sovietica gaudia de tots els privilegis

#3 Pere, Barcelona, 12/08/2009 - 19:58

Limitacions absurdes posades desde la taula d'un despatx sense tenir en compte la situació REAL de cada carretera!! Totes les limitacions haurien de ser de 20 KM/h més.La més grossa:en obres a lautopista a 80!!. Algú ha provat de reduir a 80 exactes?

#2 Jordi, Barna, 12/08/2009 - 17:33

Es a dir, mes del mateix.