Societat · 12 de Juny de 2014. 19:07h.

Ofensiva 'okupa' a Barcelona

Dues noves 'okupacions' d'ençà que Trias va pactar amb Can Vies

Ofensiva 'okupa' a Barcelona

Imatge del nou centre okupat

Dos edificis més han estat ocupats en els darrers dies a Barcelona, poc després que l’alcalde, Xavier Trias, hagi fet marxa enrere amb l’enderrocament de Can Vies. I és que després de cinc dies de vandalisme al barri de Sants, l’Ajuntament va decidir el passat 3 de juny paralitzar les obres de demolició de l’edifici propietat de TMB.

Divendres passat, membres del col·lectiu Arran Fort Pienc van ocupar una exoficina de Bankia -al carrer d'Ausiàs March amb Roger de Flor- a la qual anomenen ‘Rec’. Aquests mateix grup ja va ocupar un altre local a la plaça de Fort Pienc, a l’Eixample.

Tres dies després, uns altres joves van ocupar també una altra oficina de la mateixa entitat bancària al barri de Sant Antoni, al carrer de Rocafort amb l’Avinguda de Mistral. En aquest cas, han ‘batejat’ l’exsucursal com l”Ateneu la Porka”.

Precisament, des de Can Vies han felicitat, mitjançant un escrit a la seva pàgina web, “els companys de l’Ateneu Popular el Rec del Fort Pienc i l’Ateneu La Porka de Sant Antoni” per les dues ‘okupacions’, sobretot perquè s’han fet en edificis propietat d’entitats financeres.

"Els veïns i les veïnes -afegeixen- disposen de dos nous espais expropiats a la banca i alliberats per als barris. Dues noves ‘okupacions’ a barris populars i combatius que, com Sants, lluiten per estendre la xarxa de locals des d’on construir una alternativa col·lectiva solidària a la ciutat capitalista antisocial i depredadora!”, comenten abans d'acabar amb un "llarga vida als barris que lluiten! Reconstruïm Can Vies, estenem l’autogestió!”. 

Imatge de l'exoficina de Bankia

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#13 Pope, BCN, 15/06/2014 - 20:08

Con los años he aprendido a pensar mal. Me pregunto si la violencia desatada en Sants está perfectamente orquestada. ¿Qué imagen se pretende dar de Barcelona? Si el Sr. Trías no hubiera apostado por el diálogo hubiera aumentado la violencia con la intervención "justificada" de la Policía Nacional.

#12 Meliq Salau, Reus, 14/06/2014 - 12:58

Aquest estiu vull fer vacances a BCN. Com que no en tinc gaires, de pempis, he pensat en ocupar algun cassalot del districte de Sant Gervasi, o millor del de Pedralbes. Només serà unes setmanes. M'han dit que són zones amb jardins, tranquil·les, segures i netes. Ideals per a desestressar-me.

#10 Decart, L'Escala, 13/06/2014 - 10:41

Això es Can Pixa.

#9 Bernat, Barcelona, 13/06/2014 - 09:56

POLLOSOS, 2 - TRIAS CAGANER, 0

#9.1 Pere Pau, Can Pixa (Vies=>Porka, Rec), 13/06/2014 - 10:26

T'has equivocat el resultat es:

POLLOSOS, 3 - TRIAS CAGANER, 0

(Vies, Porka, Rec) = 3

#8 Marceli, Gracia, 13/06/2014 - 07:37

O sigui, que t'en vas de vacances, i quan tornes la troves oKupada i t'has de fotre. Gracies Trias, ja vindre a casa teva

#8.1 Joan, Vallcarca, 14/06/2014 - 21:13

Tu també vius a una oficina de banc? Si és així, com t'ho fas per anar de vacances?