Publicitat
Societat · 24 d'Octubre de 2021. 10:45h.

Okupes en carn pròpia

El calvari de l'exdiputat socialista Joan Ferran amb un pis heretat de la seva mare

Okupes en carn pròpia

L'exdiputat socialista Joan Ferran, que va ser portaveu adjunt al Parlament entre el 2006 i el 2010, ha viscut en pròpia pell l'okupació d'un pis de la seva mare. Fins en tres ocasions van entrar al domicili per ocupar-lo, unes situacions que han comportat lesions, judicis i amenaces.

Joan Ferran explica que tot va començar quan la seva mare "estava a una residència i pensàvem que el millor era vendre el pis". "Desgraciadament va morir i el vaig heretar", afegeix. A partir, d'aquell moment, en plena pandèmia, la seva filla vol independitzar-se "i em demana el pis de la seva àvia. Jo li vaig dir òbviament que sí".

Tot va canviar quan "ens truquen els veïns per dir-nos que havien ocupat el pis. En aquella escala s'havien produït cinc intents d'ocupació de pisos diferents". L'exdiputat socialista Joan Ferran va decidir personar-se a l'habitatge amb la seva dona. "Vam tenir un altercat violent. Vam anar al dispensari a fer l'informe de lesions".

"Em van amenaçar els ocupants del pis al mateix dispensari". Amenaces cap a Joan Ferran de "m'he quedat amb la teva cara et rajaré", detalla el que va ser portaveu adjunt al Parlament de Catalunya.

"Vaig anar judici i aquests senyors expliquen que han comprat el pis a un senyor que es diu Jordi, el qual desconeixen el cognom, i que han pagat 1.500 euros i que el pis és seu", narra Joan Ferran a e-notícies.

"Al final el jutge ens donen la raó". El pis estava ocupat per "una dona amb nacionalitat francesa i un home magrebí". Després del judici, els okupes són obligats a marxar i a deixar les claus a la bústia. Quan Joan Ferran decideix anar a buscar les claus veu que aquestes no hi són i el pis "estava ocupat per un grup de senyors dominicans". "Les persones anteriors els hi havien donat les claus", explica.

Dies més tard, l'exdiputat va rebre una trucada dels Mossos preguntant si aquell habitatge era seu, davant de l'afirmació de Joan Ferran demanaven que es personi al pis. "Portaven des de les set de la tarda desallotjant el pis, però no pel tema d'ocupació, sinó perquè s'havia convertit en un narcopís", explica.

L'exdiputat va recuperar l'habitatge, tot i que "el pis estava destrossat". En aquell moment van decidir canviar el pany de la porta i van instal·lar una alarma, però hores més tard "tornen a entrar per la finestra, unes persones diferents". "Quan van arribar els Mossos, ja havien fugit", explica.

L'habitatge va quedar totalment devaluat. El pis estava valorat en uns 230.000 euros en el moment que van decidir vendre'l en morir la seva mare, finalment ho van fer per "menys de la meitat", segons explica Joan Ferran. "He perdut molts diners. He hagut de pagar advocats, aigua i electricitat l'has de seguir pagant", afegeix.

L'exdiputat creu que un dels problemes amb l'okupació és que "la nostra legislació és molt garantista". "També hi ha sentiments. Imagini, el pis de la meva mare tenia un cert valor sentimental", explica Joan Ferran. "L'esquerra està subjectada a uns principis filosòfics i ideològics i no els modernitza a la velocitat que canvia la societat", argumenta l'exdiputat socialista.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#25 Alien, menjant crispetes , Saturn, 25/10/2021 - 19:10

I de què es queixa ara? A la vida s'ha de ser conseqüent. El PSC ha estat nefast per les classes mitjanes i treballadores de Catalunya. No em fan cap pena. Porto ja més de 20 anys aguantant les conseqüències de la seva traïció a les persones que complim les lleis i no perjudiquem a ningú.

#24 Martín, Villadecaballos, 25/10/2021 - 10:27

A disfrutar de lo militado.

#24.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 25/10/2021 - 16:27

Me duele, porque tengo estima personal e intelectual al Sr Ferrán, pero reconozco que tiene Ud. toda la razón en esto. Da la sensación de que muchos en el PSOE/PSC no saben, o quieren, hablar públicamente de estos problemas por miedo a que los llamen fachas, xenófobos o (¡Dios nos libre!) peperos. Luego se preguntan que porqué se vota a Vox.

#23 Schluss, Girona, 25/10/2021 - 10:08

Recordo que fa uns anys quan encara no m'havía desconectat de TV3 a un programa de tertúlia van apareixer un parell de personatges de Convergència que s'havíen tret la corbata, hi haguè certa conya per part d'un altre tertulà sense més consequències. Semblava res d'important pero era un senyal evident per on anàven els trets. Ara tots prog

#22 Very, V, 25/10/2021 - 09:38

Está todo súper descontrolado. La clase media y decente va a ir a menos ahogada por los impuestos, la inseguridad, la competencia asiática, la inmigración, el precio de la vivienda, la violencia de los adolescentes,

#21 Fernando, Mataró, 25/10/2021 - 06:20

¡¡Papeles para todos!!
¡¡Gambas para las mamás y los papas y 800 € al mes para los menas cuando cumplan 18 años!!
Vulem acullir!!

#21.1 Martín, Villadecaballos, 25/10/2021 - 10:26

Eso es. Y a los jóvenes españoles que les den un vale de 400 € con cargo a los fondos europeos para que se los gasten en videojuegos y voten a estos mamarrachos.