Publicitat
Societat · 28 de Maig de 2013. 12:56h.

Okupes perillosos

Alguns ocupants d'un edifici al Poble Sec tenen antecedents per robatori i feien servir la finca per refugiar-se

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest matí, per ordre del jutjat d’Instrucció número 17 de Barcelona, diversos pisos d’una finca situada al carrer Nou de la Rambla, 174, al barri de Poble Sec. En total 6 pisos d’aquest immoble estaven ocupats de forma il·legal per persones de diverses nacionalitats, la majoria dels quals tenen nombrosos antecedents policials per delictes contra el patrimoni i de salut pública.

Segons informa la policia catalana en un comunicat, els desallotjats utilitzarien aquests habitatges per refugiar-se després de cometre activitats delictives o per amagar objectes procedents de robatoris o furts.  

Aquesta situació havia generat nombroses queixes per part de veïns de la zona que havien denunciat reiteradament situacions d’inseguretat arran de la constant presència d’aquestes persones especialitzades en furts i estrebades de bosses de mà. La propietat de la finca té alguns pisos que estan llogats i altres que estan ocupats de forma il·legal per aquestes persones de nacionalitat estrangera, la gran majoria d’origen magrebí. Molts d’ells tenen nombrosos antecedents delictius.

Precisament, un dels ocupants va cometre el més d’abril passat un robatori amb violència mitjançant escanyament de la víctima, que el va perseguir fins que aquest es va refugiar en aquesta finca. No obstant això va ser reconegut fotogràficament i va se detingut pels Mossos d’Esquadra el passat dia 20 d’abril.

Un cop s’han desallotjat totes les persones, els Mossos d’Esquadra han lliurat la propietat dels pisos al seu legítim propietari. Cal tenir en compte, que prèviament al desallotjament, a instàncies del jutge que porta el cas, els mossos van comunicar als seus ocupants que havien d’abandonar voluntàriament aquest immoble. 

En el moment del desallotjament, a l’interior de l’immoble hi havia 12 persones, la majoria de les quals tenien nombrosos antecedents per il·lícits contra el patrimoni. El dispositiu policial ha permès que aquestes persones hagin pogut recollir les seves pertinences i hagin pogut abandonar els pisos amb total tranquil·litat.

Els Mossos, desallotjant l'immoble

Imatge dels okupes

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Victor, BCN, 29/05/2013 - 19:30

"El dispositiu policial ha permès que aquestes persones hagin pogut recollir les seves pertinences i hagin pogut abandonar els pisos amb total tranquil·litat."- jajajaja, bonissim. Les "SEVES" pertinences?? Pero no eran lladres?? Directes a l'aeroport i extraditats, o a la frontera amb l'Aragó.

#3 CNI,CIA, Terrassa, 28/05/2013 - 17:23

Estos son ELS NOUS CATALANS del Señor Colon y CIA los paga pensiones,el futuro del país............

#2 Pepito, CorrupLAND, 28/05/2013 - 14:42

Claro que sirven de refugio como toda Cataluña que se nos viene aquí "lo mejorcito" mientras nosotros les mandamos médicos e ingenieros.

Hasta conserva el check-in del vuelo en el asa de de la maleta, estos viajan y viven mejor que nosotros.

#1 pip, Igualada, 28/05/2013 - 14:24

qui són els okupes, els uniformats o els altres?