Publicitat
Societat · 10 de Setembre de 2020. 13:53h.

"Okupes utilitzen nens contra els desallotjaments"

José María Español, advocat: “Moltes vegades no són els seus fills”

"Okupes utilitzen nens contra els desallotjaments"

L'advocat José María Espanyol

L'advocat José María Espanyol, d'un bufet especialitzat en dret immobiliari, explica que molts okupes utilitzen menors que no són els seus fills per evitar el desallotjament judicial. "Nosaltres demanem a vegades el llibre de família i no coincideix el nen amb la gent gran".

El lletrat explica altres casos com "la senyora gran que després de tres mesos en una residència i al tornar a casa es va trobar amb el seu domicili particular ocupat", el fet de punxar la llum o el gas "amb l'evident risc per a la resta de veïns "o les comunitats de veïns que" han començat a organitzar-se".

 En la seva opinió el problema és que hi ha un buit legal des de la reforma del Codi penal de 1995 -coneguda com a reforma Belloch i que ha disparat també els grafits en el transport públic al rebaixar de delicte a falta- i la manca de voluntat política.

"Durant molts anys l'okupació ha estat ben vista", afegeix respecte Podem o els Comuns. "Hi ha ajuntaments molt d'esquerres que et diuen i ens diuen que això és insuportable", explica ". "Jo sempre els hi dic que parlin amb els seus superiors", afegeix.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Ramón, BCN, 14/09/2020 - 08:30

Como se te metan okupas con niños, con suerte no recuperas la vivienda hasta que no vayan a la mili.

#7 Sergi Sergio, Barcelona, 11/09/2020 - 13:23

Mira que es facil solucionar este tema, usted es el propietario de la vivienda? es el inquilino? tiene el contrato de propiedad o de alquiler? No, pues vaya saliendo y a comisaria.

#6 Paco, Cornellá, 10/09/2020 - 18:53

Blas de Pedo ya tiene trabajo

#5 joan, manresa, 10/09/2020 - 17:48

El Casal,17.51 h.---En el País,de --" Can pixarrellisca",tot es possible...,nens que no tenen l'edat que diuen...,majors de 18 anys que en tenen 13 o 14...,si marchas del pis unes hores ,potser ya no pots entrar-hi...,personas amb mes de 64 detencions...,i son al carrer....,robus a personas grans amb caiguda i lesions per terra..I NO PASSE RES!!

#4 Es cierto, Terrassa , 10/09/2020 - 17:08

Se vio claramente el fatidico 1 de octubre. Tb utilizan agüelos, los muy mamarrachos.