Publicitat
Societat · 16 de Febrer de 2010. 17:59h.

Olga Lanau es 'cola' a la comissió d'investigació

CiU i PP consideren que la seva presència pot "condicionar" les declaracions dels testimonis

Olga Lanau es 'cola' a la comissió d'investigació

Olga Lanau, amb el cap dels bombers Joan Rovira, en una imatge d'arxiu

La comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan ha començat amb una enganxada entre els grups polítics com a conseqüència de la presència entre el públic de la directora general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Olga Lanau.

Segons CiU i el PP aquesta circunstància podia "condicionar" les declaracions dels compareixents. Lanau ha acudit a la sala del Parlament acompanyada del cap dels Bombers de la Generalitat, Joan Rovira. El diputat del PP, Rafael Luna, s'ha queixat de la presència dels alts càrrecs del Govern, però el president de la comissió, el socialista Higini Clotas, ha recordat el caràcter públic de la vista.

"Senyor president, simplement per fer una observació. Nosaltres pensem que en aquesta comissió la presència d’alts càrrecs, eh?, del departament, doncs, que han de comparèixer i per càrrec orgànics que tenen, doncs, podrien condicionar d’alguna manera, directament o indirectament los compareixents. Demanaríem que a la pròxima comissió no hi estiguessin presents", ha dit Luna.

Jordi Turull, de la federació nacionalista, s'hi ha afegit a la proposta de Luna. Però Clotas ha assegurat que "vostès saben que aquesta comissió d’investigació és una comissió pública. Per tant, té dret a assistir-hi tot el públic que així ho sol·liciti (...) Per tant, jo els prego que tallem aquí el debat i escoltar totes les intervencions. Tindrem oportunitat de parlar-ne amb els portaveus i jo arbitraré els mecanismes que cregui més convenients per al desenvolupament més eficaç d’aquesta comissió".

Jaume Bosch, portaveu d'ICV-EUiA, ha mostrat la seva "sorpresa" per les queixes de CiU i PP.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Beto, Barcelona, 17/02/2010 - 10:11

Nomès de veureli el careto a aquesta comisaria política un s'acolloneix.Pobre del qui parli malament d'ICV que els enviarà a la Txeca. I mentre les families dels bombers veuen com la incompetencia va dirigir les tasques del incendi d'Horta

#2 Naalie, Girona, 16/02/2010 - 20:50

De què tenen por, aquests d'ICV? La conciència no la tenen tranquil·la, per això es presenten a la Comissió. Fins i tot fan pena!

#1 Josep, ., 16/02/2010 - 19:51

Turull, cony, no t'has adonat que es tractava del comissari polític de torn.
Controlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
A veure si endevines qui serà el proper.