Societat · 31 de Març de 2014. 16:13h.

Òmnium aixecarà castells per a la consulta a tot Europa llevat Madrid

Muriel Casals justifica que no es farà a la capital d’Espanya perquè “busquem gent amiga”

Òmnium aixecarà castells per a la consulta a tot Europa llevat Madrid

Casals i Torra, amb membres de diferents colles castelleres

Òmnium Cultural organitzarà una aixecada simultània de castells arreu d’Europa, excepte a Madrid. La campanya, que es farà per internacionalitzar el procés sobiranista, tindrà lloc el proper 8 de juny a diferents ciutats com Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres, París i Barcelona amb el lema “volem votar-Castells per la democràcia”.

Per poder portar a terme aquests actes, Òmnium les diferents colles castelleres que hi participaran faran una aportació econòmica. Tot i això, s’iniciarà una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recaptar 120.000 euros, un 30% aproximat del projecte.

La presidenta de l’entitat, Muriel Casals, ha explicat per què no es faran els castells a Madrid.  “Busquem gent amiga, volem anar a llocs on hi hagi amics, anem a consolidar amistats i ampliar-les, potser ara és un moment en el qual a Madrid no tenen ganes de veure una torre nostra”.  

Per la seva banda, Quim Torra, responsable del projecte d’Òmnium, ha comentat que "ens hem esperat a avui per tenir els permisos, ja que a ningú no escapa que la tenebrosa diplomàcia espanyola, és possible que comencin a demanar els permisos d'on volem fer-ho. Roma podria ser també un punt; no està tancada la llista”.

“Volem arribar més enllà del cercle polític, al ciutadà europeu normal, que de vegades desconeix qui som els catalans. No ens podem presentar millor al món que aixecant un castell. Volem que els ciutadans europeus ens descobreixin pet aquesta via. Els valors dels castellers són semblants als del procés”, ha afegit.

Imatge del castell que s'ha fet a la presentació

Publicitat
Publicitat

102 Comentaris

Publicitat
#62 Frances, Reus, 01/04/2014 - 23:47

Us heu oblidat dels països nòrdics i les seves capitals, Oslo, Copenhaguen, Estocolm, Hèlsinki... Una llàstima perquè són els menys corruptes i molt democràtics. També s'ho mereixen.

#61 Lo padrí, Lleida, 01/04/2014 - 18:13

La mare del Tano, com brama el gremi de la faixa. Només veient la reacció de l'espanyolam ja es veu que la idea és bona.
Anem bé ! Molt bé!

#61.1 alicantino, alicante ESPAÑA, 02/04/2014 - 09:53

#61Qué

ridículo eres padrí, piensas que al pueblo español, del que formas parte, le importa tanto que unos paletos se suban unos encima de otros y vayan dando saltitos por ahí? Hay que ser memo. En cuanto al resto del comentario, ya me dirás... si sois como ovejas, quién brama aquí?

#60 amoscaciques, Girona, 01/04/2014 - 16:20

Quan a Europa vegin q els castells es basen en aixecar gent, lesionant-se per mals gestos, per excés de pes o caigudes...amb risc de fer-se molt mal...veuran que no hi ha res tan espanyol com un català.

#59 don Pelayo, Barcelona, 01/04/2014 - 16:14

Solo pido que la enxaneta sea Muriel Casals o la Forcadell... y que se derrumbe el castell, claro..jajaja
Vamos Españaaaa!!!!

#58 AQUELLOS, de allá, 01/04/2014 - 10:49

Castellers, caga tió, la calçotada, botifarra amb seques, pa amb tomàquet i allioli,
els pastorets i el caganer, la passió d Esparreguera, el correfoc i el cap gros, la Moreneta i la mel i mató... etc.

Hay que instruir al resto de UE, como aquí en la escuela a los niños en P3.