Societat · 8 de Setembre de 2017. 14:12h.

Òmnium nega "autoritat moral" a la justícia espanyola

El president de la entitat considera que “el TC a Catalunya ja no té cap tipus de prestigi ni de reconeixement de la societat”

Òmnium nega "autoritat moral" a la justícia espanyola

El president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, considera que “el TC a Catalunya ja no té cap tipus de prestigi ni de reconeixement de la societat catalana”. “Els tribunals espanyols avui a Catalunya no tenen cap tipus d'autoritat moral”, ha afirmat en aquest sentit.

Cuixart ha manifestat que "hi ha uns tribunals que més enllà de les voluntats populars decideixen el que és legal i no a Catalunya”. També ha criticat “la seva política de la por sistemàtica, d'amenaces sistemàtiques que també val a dir que en molts casos no es compleixen. Que ningú dubti que el poble de Catalunya no es quedarà a casa per molt que amenacin”.

D’altra banda, el President de l'ANC, Jordi Sánchez, ha dit que "la nostra legalitat és vigent aprovada pel Parlament”. En aquest sentit ha elogiat que la Cambra catalana “va fer un acte de sobirania, d'ordenament legal. Les amenaces, les advertències i les accions de la policia judicial no són en aquest moment cap impediment perquè podem votar el dia 1 d'octubre".

14 Comentaris

Publicitat
#12 Protágoras, bcn.España, 09/09/2017 - 22:21

Quienes niegan "autoridad moral" a la justicia española son los mismos que darán un lugar de honor el 11 de Septiembre al patibulario Otegi.

#11 Jordi, Girona, 08/09/2017 - 18:55

Mira qui parla, pallassos que viuen de diners públics i de demanar. Ómnium, el teu temps ha passat. Plegueu ja que feu llàstima. no sabeu ni què vol dir moral. A veure si aneu a treballar d'una vegada, ganduls i miserables.

#9 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 08/09/2017 - 18:30

Por cierto, fijaos en el logo del referéndum: El primer "SÍ" (acentuado) es el catalán, luego viene el "Òc" Aranés i en tercer lugar el "Si" de la lengua más hablada de Cataluña, el Español.
A los indepas hispanohablantes (si aún quedan): sois de tercera.
Y al que dice que la papeleta electoral publicada es falsa: Aquí otro ejemplo.

#8 elpabloski, vlc, 08/09/2017 - 17:18

Bueno, si Cuixart y Sánchez algun día cometen algún delito ya saben que les juzgará por sorteo un juez catalán de primera instancia en Barcelona como a cualquier hijo de vecino sin los privilegios de sus colegas políticos aforados a los que sí juzgarán tribunales superiores. Es lo que tiene vivir en país europeo corriente y garantista

#7 Carlos Gomez, colon tenia 3 ous i no era catala, 08/09/2017 - 16:32

"Los tribunales españoles hoy en Cataluña no tienen ningún tipo de autoridad moral"

Cap ni una. Pero aixo esteu esquilmant al ramat recollint els 5 milions de lucas que li han clavat a l´Arturu i a les seves dues ninfas pel 9N.

Aquests dos tambe son per conservarlos en formol.

#7.1 Constan, Castellar del Vallés, 08/09/2017 - 17:50

Al de l'ANC no que costaría más, vaya que habría que utilizar bastante más formol.