Publicitat
Societat · 30 de Juliol de 2020. 20:24h.

On són els de la turismofòbia?

Barcelona buida de turisme

On són els de la turismofòbia?

Una de les moltes conseqüències de la pandèmia de Covid-19 ha estat l'afectació que ha provocat en el sector turístic. La davallada de turistes ha deixat unes imatges que fa un any semblaven impossibles d'imaginar: els indrets més emblemàtics i turístics de Barcelona buits en ple mes de juliol.

whatsapp-image-2020-07-30-at-19.38.00-1.jpeg

La capital catalana va rebre l'any passat 12 milions de visitants, de les quals 2,3 van ser en període estival, però la previsió per aquest any apunta als pitjors presagis.

whatsapp-image-2020-07-30-at-19.38.00-2.jpeg

La regidora de Ciutat Vella i número 7 a la llista de Barcelona en Comú, Gala Pin, va comparar els creueristes amb "una plaga de llagostes". "No hauríem de tenir turisme creuerista" perquè "és un turisme de plaga de llagostes: devoren l'espai públic i se'n van", va defensar el març del 2019 en una entrevista al diari Ara.

Arran, l'organització juvenil de la CUP, ha dut a terme diferents campanyes en contra del turisme, des de fer pintades de "turistes go home" o penjar una pancarta a la Pedrera amb el lema "Tourism kills the city" -"el turisme mata la ciutat"- fins a llançar pots de fum, pintures i ous contra el bus turístic en ple recorregut.

En l'atac a l'autobús turístic l'any 2018, quatre encaputxats van pintar sobre el parabrisa la frase "el turisme mata els barris" i van punxar una roda abans de marxar a plena llum del dia. Durant aquell estiu, també es van dur a terme diverses accions contra empreses turístiques a Ciutat Vella, que van consistir a punxar rodes de bicicletes de lloguer, bloquejar amb cola els panys de consignes per a maletes així com pintades escrites en anglès contra els turistes. "El turisme mata la ciutat. Turistes, marxeu. No sou benvinguts" deia en una d'elles.

Arran, a més, també van sostreure cinc bicicletes de lloguer turístiques per denunciar que "fan servir l'espai públic per enriquir-se".

turisme.jpg

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 josep miquel, calella, 31/07/2020 - 12:58

Els que estan contra el turisme , mentre tinguin la seva moma segura continuaran . Ara tocarem la realitat, d ´un estiu sensa turistes. Un exemple : A Calella fa anys, uns 20 ,que es feien campanyes contra el turisme que venia, que molesta, de borratxera etc. Ara es refien del de proximitat. No s´han fet aparcaments i aquest ve en cotxe propi.

#12 Agustino, Barcelona, 31/07/2020 - 12:51

Están escondidos como ratas. Tienen miedo a recibir más de un tortazo de parte de un hotelero, restaurador, taxista, conductor de autobús, etc.

#10 Pere, Blanes, 31/07/2020 - 10:50

Los que no andan colocados en ayuntamientos, diputaciones, consejos comarcales o Generalitat, a esos les da igual, creo que el resto están haciendo cola para pedir una subvención o cobrar un erte que se va retrasando porque no hay dinero entre otras cosas porque los se han acabado los Euros del turismo.

#9 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla destroza cerebros..., 31/07/2020 - 09:34

Y además se ve que los "ñordos" no han venido... por cierto el publireportaje de "Cataluña tu casa..." precioso, pero el mensaje no cuela. No se puede escupir al cliente y luego pretender que te deje propina...

#8 manolodelbombo, BCN, 31/07/2020 - 09:00

Esos nenes manirrotos estarán confinados en la torre del ampurdá dando la brasa a padres o a la pobre asistenta, atropellando ñordos con el patinete eléctrico a falta de turistas y compartiendo valores, inquietudes, calzones cortos y zamarras antifas con jóvenes de la comarca para impulsar un crecimiento ecológico sostenible y la ruina de la zona.