Societat · 15 de Març de 2017. 08:40h.

Operació antigihadista a Santa Coloma de Farners

Detingut un marroquí acusat de finançar Estat Islàmic

Operació antigihadista a Santa Coloma de Farners

La Guàrdia Civil ha efectuat una detenció

Operació oberta de la Guàrdia Civil relacionada amb el jihadisme. S'està fent almenys un escorcoll en un immoble de la plaça de l'Església de Santa Coloma de Farners, a la Selva.

De moment, s'ha detingut un home marroquí de 43 anys, germà dels dos joves detinguts al juliol a Arbúcies per suposadament col·laborar en el finançament d'Estat Islàmic. El detingut ha estat present a casa seva durant l'escorcoll.

Els integrants d'aquesta trama formarien part d'una xarxa d'intermediaris que feien arribar diners a Estat Islàmic esquivant tots els organismes de control.

La investigació va començar a principis de l'any passat, quan els investigadors van detectar una operativa consistent en enviar fons als combatents a Síria. Segons el ministeri de l'Interior, el detingut d'avui tenia un paper rellevant en la trama.

Segons sospiten, la presència d'un membre de la família a Síria va motivar que la resta de germans s'organitzés per recaptar fons i fer-los-hi arribar.

El detingut portava uns 15 anys residint a Santa Coloma de Farners, on hi té tres fills escolaritzats i hi està fortament arrelat. La seva detenció, segons fonts de l'ajuntament, ha sorprès els veïns, tot i que al juliol ja es va detenir els seus germans.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, Descargolant barretines, 15/03/2017 - 17:44

Una altra vegada "el comando Dixan" L'estat opressor, fent el seu treball policial de protecció per a tots els espanyols, deté un veí de Santa Coloma de Farners per terrorisme islàmic.

Això es intolerable!!

Volem acollir, amb totes les conseqüències.

Aturem la islamofòbia!!

#11 finsaldallonsis, Vic, 15/03/2017 - 15:42

Serán de la camada que nos trajo el muy excelente Don Àngel Colom . Nos dejarán "regalitos" en cualquier sitio , pero eso sí , la nota la dejarán en català , para que no se enfaden els Amics i Cosins de la Carme (ANC)

#10 Capit@n España, Can 60, 15/03/2017 - 15:26

Els mossos, a part de guanyar un pastón, serveixen per alguna cosa, a part de fer de Guardia de Corps dels politics de la Terra escollida per Dèu i menjar paelles a Cadaqués???....pregunto

#9 Anatema no, La Garriga, 15/03/2017 - 11:46

de instrumentos, porras, porramenes, porras extensibles, porras que crecen y menguan, según. En fin que esto es el paraiso.

#8 Anatema no, La Garriga, 15/03/2017 - 11:45

de donde les viene bien que sean trasladados. Y no exageró un ápice: cuando sudaméricanos, árabes de la zona que sea, norteamericanos, de Oceanía, africanos, se sinceran te dicen que allí les dan pal pelo y por donde entra y sale la comida, con diferentes tipos