Publicitat
Societat · 14 de Juliol de 2021. 20:38h.

Oposició interna al Col·legi de Metges

Queixes perquè les eleccions han passat del febrer al setembre

Oposició interna al Col·legi de Metges

Un grup de professionals han presentat una precandidatura al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) després que s'hagin avançat al 22 de setembre les eleccions previstes pel febrer de 2022. Aquest avanc?ament electoral va ser proposat per la Junta del COMB i per part dels actuals membres compromissaris.

Aquest grup exigeix en un comunicat que "el manteniment de la data prevista per a les eleccions el proper mes de febrer", ja que considera que "canviar aquesta data per la del 22 de setembre només es pot entendre des de la mala fe i amb l'objectiu de desmobilitzar el col·lectiu". "En plenes vacances o bé treballant al màxim pel covid no és el millor moment per fomentar la participació", exposen.

També anuncien que estan estudiant "la presentació d'un escrit davant la Junta Electoral que obligui a la celebració de les eleccions al febrer, sense prejudici que, si no és escoltada la nostra demanda, calgui recórrer a altres instàncies administrativo-jurídiques".

A més, demanen al COMB que articuli un sistema de votació electrònica "generalitzat i segur" igual com s'ha fet al Col·legi de Metges de Girona i en altres corporacions o institucions del país per "donar el màxim de facilitats als col·legiats perquè puguin exercir el seu dret a vot".

Finalment, reclamen que "la campanya electoral sigui neta i sense abusos per part de qui a hores d'ara ostenta el govern del COMB". "Una vegada es convoquen les eleccions no es poden utilitzar ni els recursos ni les estructures del COMB en favor d'una candidatura. La institució ha de ser neutral", conclouen.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat