Publicitat
Societat · 24 de Març de 2020. 12:00h.

Pacients fugen dels hospitals sense tenir l'alta

La Policia alerta que posen en risc la salut de la resta de ciutadans

Pacients fugen dels hospitals sense tenir l'alta

El director operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González, afirma que s’han detectat casos de pacients que marxen dels hospitals, sense estar curats i sense notificar-ho al personal mèdic, i això posa en risc la salut de la resta de ciutadans i també va en contra de la normativa que està en marxa amb el decret de l’estat d’alarma.

“Hi ha molta gent força irresponsable. Em refereixo a pacients ingressats a diferents hospitals que els han abandonat sense que cap metge els hagi donat l’alta. Això, com poden imaginar, ens suposa moltíssima feina de localització, de traçabilitat, de veure amb quin taxi han marxat, etc”, ha denunciat.

D'altra banda, Espanya frega els 40.000 casos totals de contagi per coronavirus. Són exactament 39.673 persones, segons les xifres que ha facilitat aquest dimarts el Ministeri de Sanitat. El nombre de víctimes mortals és de 2.696. "Els contagis totals arriben als 39.673 casos, 6.582 dels quals són nous, un 20% més que el dia anterior. La majoria són a Madrid i a Catalunya. Han mort 2.696 persones", ha explicat Fernando Simón.

El dirigent de Sanitat ha informat que el major creixement de contagis s'està donant a Madrid i Catalunya. "Afortunadament tenim cada vegada més curats respecte a l'total de morts", ha dit. "Hi ha 5.400 professionals sanitaris afectats. És una dada preocupant. Hi ha hospitals més afectats que d'altres, la pressió sobre el sistema és desigual", ha advertit.

"Aquesta és la setmana dura, la que tots estem esperant per veure si hem aconseguit amb les mesures molt agressives que s'han plantejat a Espanya, si estem aconseguint arribar al cim”, ha indicat. També ha reconegut que "fins ara no podem establir una equivalència entre Espanya i Itàlia o altres països”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Catañol for ever, Chez Fangue, 24/03/2020 - 14:22

En català la gent no "es fuga" senzillament fuig.

#1.1 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 24/03/2020 - 14:45

Fuigdemont? hehehehehe