Publicitat
Societat · 7 d'Agost de 2015. 16:15h.

Pagesos contra Aldi i Lidl

Per protestar contra la presumpta posició de domini de la gran distribució

Pagesos contra Aldi i Lidl

Una imatge de la protesta dels pagesos contra Lidl (Foto: Unió de Pagesos)

Uns 300 pagesos convocats per les organitzacions agràries han participat aquest matí en una acció de protesta davant els establiments de Lidl i Aldi al Polígon Neoparc de Lleida contra la presumpta posició de domini de la gran distribució i davant la greu crisi de preus que viu el sector de la fruita.

Concretament, protesten contra els baixos preus que s'estan pagant per la fruita dolça. La protesta ha reunit a una cinquantena de tractors i els pagesos han llançat uns 10.000 quilos de fruita. També han cremat neumàtics davant els centres comercials.

Els Mossos d’Esquadra s’han desplegat davant les portes d’entrada dels establiments per evitar que els manifestants hi entressin i durant una estona s’han produït alguns moments de tensió

A la concentració hi ha participat el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball; Josep Carles Vicente, responsable d’organització del sindicat; Josep Maria Companys, coordinador territorial de la Plana de Lleida, i Xavier Gorgues, responsable nacional del sector de la fruita dolça, entre altres sindicalistes.

Un grup de pagesos durant la protesta (Foto: Unió de Pagesos)

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Joan, Sabadell, 08/08/2015 - 16:37

La gent ha de ser lliure de poguer comprar on vulgui. a qualsevol industria si surt algu mes barato et destroça i no pasa res, perque amb l'agricultura sempre si han d'abocar diners?

#6 Carles, Barcelona, 08/08/2015 - 10:50

Claro, todos a Esclat y BonPreu para que con nuestro dinero nos idioticen un poco más con la independencia y el separatismo.

#6.1 pepe, andorra, 09/08/2015 - 13:37

tienes razon, Carlitos, yo hago como tu, solo compro productos israelies. Por ejemplo, naranjas de Nablus, regadas con el agua radioactiva sobrante de la fabricacion de las bombas de fosforo.

#6.2 Patm, Sant Patumet, 10/08/2015 - 17:23

pepe, o tabaco andorrano... q esta de muerte.

#4 Anna , Girona, 08/08/2015 - 03:27

Més enllà de les sancions que els puguin caure per abús de posició dominant, com a consumidors hem de recordar la força que tenim en l'estricte joc del capitalisme: el consum és el nou vot; és poder i per tant responsabilitat, una responsabilitat que no podem desconèixer.

#3 un client de l'aldi, Barcelona, 07/08/2015 - 20:08

Jo compro a L'Aldi.
Éstic molt content.Hi ha molts productes ecològics bé de preu.I no m'importa dir-ho,jo estic a favor del capitalisme i de la llibertat,no de les cabòries amb tuf a marxisme i a repartidora.

#3.1 Anna, Girona, 08/08/2015 - 03:23

Perdona, però hi ha una diferència entre capitalisme (llibertat), del qual soc també partidària, i esclavatge i abús, que és el que estan denunciant aquests pagesos, que no són anònims, que podrien ser els nostres cosins del poble, si ets de ciutat.

#2 jo a Lidl , ja no hi compro., 07/08/2015 - 19:47

Es molt senzill. La garantia d ' un producte , que diuen es de dos anys, es demostra amb el rebut de compra. Si el rebut s ' ha tornat blanc , o sigui no hi res escrit , garantia a Can Pistrachs. Ets d ' aquesta cadena oi ?. Dons ja saps perquè no us compro. A pendre el pèl a un altre.