Publicitat

L'Ajuntament de Begur accepta la construcció de 400 habitatges nous i tres hotels al sector d'Aiguafreda

Paradís perdut

La cala d’Aiguafreda, Begur

La nova modificació del POUM que l'Ajuntament de Begur està impulsant permetrà la construcció de 400 habitatges i tres hotels a Cala Aiguafreda, un paratge natural de la Costa Brava, segons han denunciat dues entitats ecologistes. El polèmic projecte urbanístic permetria construir una superfície que rondaria els 145.564 metres quadrats i que incorporaria habitatges i hotels a Cala Aiguafreda.

El Síndic de Greuges ha iniciat l'obertura d'una investigació sobre el projecte després de les denúncies de les entitats Plataforma Salvem Aiguafreda i SOS Costa Brava. La institució ha obert una actuació arran de les denúncies, que alerten d'un intent "d'agredir el litoral català amb edificacions innecessàries" i afirmen que el canvi de planejament obre la porta a construir fins a 400 nous habitatges i tres hotels a la zona.

El defensor del poble català ja s'ha adreçat a l'Ajuntament per demanar-li informació sobre el cas i s'ha posat en contacte amb el Departament de Territori perquè l'informi sobre el tema i, en concret, sobre un informe emès l'any 2016 on certifica que aquesta projecció urbanística "no envaeix cap espai natural protegit".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Alejandro, Barcelona, 13/07/2018 - 20:52

Nunca mejor dicho: La pela es la pela, oiga

#1 Galba, Barcelona, 13/07/2018 - 19:11

Vergonya!