Publicitat

La consellera deia el 29 d'abril que era una “imprudència” finalitzar la desescalada abans del juliol

El Govern ha aprovat que Catalunya surti de les fases de desconfinament aquest divendres 19 de juny, malgrat que a finals d'abril trobava una “imprudència” entrar en l'anomenada nova normalitat abans del mes de juliol pels riscos de rebrot per la congregació de gent en les zones turístiques.

“És una imprudència afirmar que al juliol entrarem en una nova normalitat quan una part important de la ciutadania podria començar les vacances i això produiria concentracions poblacionals molt elevades en zones turístiques i d'estiueig”, va assegurar la portaveu de l'Executiu català, Meritxell Budó, el 29 d'abril en roda de premsa.

La portaveu del Govern es referia d'aquesta manera al pla de desescalada del ministeri de Sanitat que situava el final del desconfinament entre el 21 i 29 de juny. Tanmateix, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha complert gairebé amb el pronòstic de l'Executiu espanyol.

Torra ha signat aquest dijous el decret que posa fi a la fase 3 de la desescalada per entrar en la “fase de represa”, el nom que el Govern ha posat a la “nova normalitat”. “Decauen els efectes de l’estat d’alarma, s’aixequen les restriccions de mobilitat a tot el territori de Catalunya i, ara sí, recuperem totes les competències”, ha manifestat.

El president del català ha assenyalat que aquesta serà l'etapa de l’“autoresponsabilitat” dels ciutadans en l'ús de la mascareta, higiene personal i la distància, ja que no hi haurà “tantes regulacions ni prohibicions”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Pere, Barcelona, 19/06/2020 - 14:28

Mentirosa e idiota!!!!!

#1.1 Oliver, Las Planas de Sant Joan Despí, 20/06/2020 - 08:17

Al menos dicen que es simpaticota, te haga o no "patxoca".
Y es guapa, muy guapa con todo lo que se ve y lo que no se ve, queda para los suyos.