Publicitat
Societat · 11 de Desembre de 2020. 18:49h.

"Parla català o emigra"

Pintades contra una pizzeria després que un client va denunciar que no el van antendre en català

"Parla català o emigra"

El restaurant italià Marinella de Barcelona ha aparegut aquest divendres al matí amb pintades a les parets exteriors del local. "A Catalunya, en català", "Parla català o emigra" i "33", símbol de l'independentisme radical que vol dir "Catalunya catalana"; són les pintades que li han fet als costats de l'entrada a l'establiment.

Aquesta acció es produeix dies després que un client denunciés a Twitter que la propietària del restaurant li havia demanat que parlés en castellà perquè no l'entenia parlant català. L'usuari @Bacalla, que ha esborrat el seu compte, va denunciar el 4 de desembre que "al carrer del Clot amb Biscaia hi ha una pizzeria que es diu Marinella, on no t'atenen en català. Però és que, a més, si et queixes, la propietària s'ofèn i marxes a casa sense pizza".

48564-tuit.jpg

La propietària, segons el seu testimoni, li va dir que "li parlés en espanyol, que no m'entenia". "A partir d'aquí, el de sempre. Li he dit que no tenia cap problema, però que si treballes de cara al públic, com a mínim, l'has d'entendre. Sobretot per algú que fa dos anys que té el negoci obert", va remarcar.

"Després de les típiques excuses de mal pagador, la dona ha apujat el to, perquè li he dit que, si no m'entenien, estaven perdent un client" . I enfilada, entre els 'jaleos' de dues clientes que em deien '¡Vete a buscar pizza donde te entiendan!', s'ha negat a servir-me les que havia encarregat". Per tot això, va afirmar que se'n va anar a casa "indignat i humiliat", i va reclamar que l'incident "no caigui en l'oblit".

Un altre usuari ha donat la "versió de la propietària" i ha relatat que "el client li va dir que no estava a Espanya sinó a Catalunya, i que, si no sabien el català, millor que marxessin". "A partir d'aquest dia va començar a rebre amenaces per mail i trucades per telèfon preguntant només si atenien en català i penjant després", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#36 pepe, andorra, 13/12/2020 - 02:24

no tiene nada q ver con el idioma, de hecho, es una excusa q se han inventado pq esta pizzería le estaba haciendo la competencia a otra del barrio. no os dejéis engañar, hay decenas de restaurantes y pizzerias donde los camareros y el personal no entiende valenciano del norte y no pasa nada, pero claro, no les hacen la competencia a nadie. ¿O si?

#34 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 12/12/2020 - 20:11

Al parecer el lazismo se va extendiendo. Podrán estar contentos los de plataforma pel nazisme:
https://docs.google.com/document/d/1N0VTZe-TgQtE2XvWbTU9M6ZHXna3IHxoJ89v-XpoyMo/edit

#33 Sergi Sergio, Barcelona, 12/12/2020 - 14:45

Menuda tropa de enfermos mentales, de perturbados, buuufff que enfermos estan.

#29 Viçens, Sant Celoni, 12/12/2020 - 11:40

Ja marxen les empreses i més que marcarà. El mercat és dinàmic i l'independentisme espanta tot alló productiu. No tenim petroli, ni llum, ni Banc Central ni moneda pròpia, ni personalitat jurídica reconeguda...només tenim fum i molt tòxic.

#28 Uno, Una, 12/12/2020 - 11:39

VOX sección noreste. Es divertido ver cómo los nacionalistas catalanes y los españoles sufren de los mismos vicios, aunque sólo los reconozcan en el otro bando, nunca en el propio. Son unos buscaproblemas y unos aburridos. Cayetanos vs Oriols. Qué suerte tenemos los españoles, que hemos sidos bendecidos con tantos distintos nacionalismos!

#28.1 Yomismo, Sevilla, 13/12/2020 - 00:48

Los de Vox no agreden a nadie, es más son los agredidos por gentuza de tu misma ideología totalitaria. ¡Viva VOX! ¡Abajo el globalismo! ¡Abajo los hijos de Soros!

#28.2 pepe, andorra, 13/12/2020 - 02:22

esa comparación no solo es falsa, si no q es tendenciosa y manipuladora con respecto a la realidad, entiendo q tienes una percepción de la realidad totalmente manipulada y me ha tocado recordarte q no es lo mismo la realidad, q la percepción de la realidad. En fin, es mas facil engañar a alguien, q decirle q le estan engañando. Disfrutalo.