Publicitat
Societat · 1 de Juny de 2012. 10:32h.

"Parlo com em surt dels collons"

Un pagès explica que es va enfrontar a un guàrdia civil que el va agredir per parlar català

"Parlo com em surt dels collons"

Un control de la Guàrdia Civil

El pagès Simó Colls, veí de Vilajuïga, ha denunciat dos guàrdies civils de Roses que el van aturar en un control i li van dir: “¿Qué te has creído? Estamos en España y a mí me hablas en castellano”, segons informa El Punt-Avui.

Segons consta a la denúncia, Colls va replicar que "jo estic a casa meva i parlo com em surt dels collons”. Els fets van passar quan el pagès va ser aturat en un control i es adreçar als policies en català. "¿Cómo dice?”, va contestar l'agent. Colls li va repetir l'advertiment en català. L'altre li va respondre: “No te entiendo” i va continuar fent l'escorcoll del cotxe.

Colls s'ho mirava de prop i un guàrdia li va dir “Que te largues de aquí” i li va donar una empenta per apartar-lo. Colls va reaccionar donant un cop a la mà del guàrdia, que va continuar fent l'escorcoll i tirant per terra tot el que hi havia a la guantera mentre li anava recriminant que no parlés en castellà.

La denúncia explica que quan li van dir que podia marxar ell va demanar que li endrecessin la guantera i el guàrdia li va dir que no hi tenia cap obligació. De manera que Colls va pujar al cotxe, deixant una cama a fora, i es va posar amb calma a recollir les seves coses.

El guàrdia li va dir que marxés i ell va dir que ho faria quan hagués acabat d'endreçar-ho. Llavors el guàrdia va intentar tancar la porta tenint ell la cama a fora. “Para, que em fas mal”, va dir Colls al guàrdia. I aquest li va replicar. “No entiendo qué me dices, háblame en castellano”.

Llavors va baixar i va demanar el número als agents. Tot i que s'hi van resistir un xic l'hi van donar i li van dir: “Ahora si te atreves te vas a Portbou y nos denuncias.” Ell al vespre va anar a la comissaria dels Mossos de Roses i va denunciar els agents Y18244T i J15788E.

Publicitat
Publicitat

83 Comentaris

Publicitat
#48 draconel, LA VILA-REAL, 06/06/2012 - 08:14

ÉS QUE TORNEM CAP ENRERE?.....
el que els castellans han de fer és respectar la llengua catalana, si vols ser respectat respecta als demes¡

#47 Likantropunk, catalunya, 05/06/2012 - 21:14

Com pot ser que fagin un control la Guardia Civil a Roses??? No pot ser, no s'encarreguen ja de trànsit, es feina dels mossos... No se si creure'm-ho...

Una cosa si que haig de dir... els Mossos han fet bons a la Guardia Civil, això no es res comparat amb ells!!!

#46 JGGR, Girona, 04/06/2012 - 13:30

Curiós que els Guardia Civils si donin el número de placa i els Mossos no ho facilitin...

#45 jajajajajjaaaaa, Barcelona, 03/06/2012 - 10:44

vaja ja ha sortit la caverna milletista podem expoliar el palau perque es nostre......la gent de la catalunya profunda s´estimava mes la guardia civil perque coneixia la comarca, vivia alla, es casava amb nenes d´alla....en qunt van venir els nois del Puig la van cagar..

#45.1 Mascarat, La Sénia, 05/06/2012 - 02:12

És veritat , són cèlebres els idil·lis entre robustos guàrdia cvils i innocents noietes que s'emocionaven davant els membres del cuerpo (entengueu-ho com volgueu). De fet, fins i tot algun noi va sentir-se seduít per aquest homenots tan bons coneixedors del terreny. Ai! Quins temps aquells!

#43 Carlos, Nueva York, 02/06/2012 - 18:14

Sencillamente, NO ME LO CREO. Huele a comedieta de tres al cuarto que el payés ideó mientras se cocía a ratafía en la bodega del pueblo.

#43.1 tere, manlleu, 03/06/2012 - 22:12

jo sí que m'ho crec perquè ja fa uns quants anys m'hi vaig trobar a Eivissa en un restaurant.

#43.2 Antoni Gorrias i Duran, Ciutat de Mallorca, 04/06/2012 - 16:41

Amb 30 anys de guàrdia, caporal i sergent de la Policia Local, ho puc ratificar de forma absoluta ho he vist centenars de vegades. i al tal Carlitos, que provi de parlar el foraster a un guardia de Nova York.

#43.3 Carlos, Nueva York, 04/06/2012 - 17:04

Antoni, quan dius "foraster", suposo que vols dir català, no? Perque el castellà el parlen un nombre bastant alt de policies d'aquesta ciutat. Per cert, em coneixes d'alguna cosa per donar-te el luxe de dir-me "Carlitos" o es que és la xuleria típica d'un sergent de la Policia Local??