Publicitat
Societat · 8 de Juny de 2011. 11:54h.

Patacada judicial de la UOC

La justícia dóna la raó a un professor acusat pel centre de "perjudicar" els alumnes

Patacada judicial de la UOC

Una imatge de la UOC

L'Audiència Provincial de Barcelona, ​​en una resolució del passat mes d'abril, va dictaminar el sobreseïment lliure de causa en el litigi que enfrontava a la Universitat Oberta de Catalunya amb el professor Carles Lindín. Els jutges donen la raó a Lindín, que havia estat acusat pel centre de "perjudicar" conscientment els alumnes, els quals d'altra banda, sempre es van posicionar a favor del professor.

La UOC acusava Lindín de "menyscabament patrimonial", en eliminar, suposadament, una carpeta amb continguts literaris. Per a la UOC el dany causat superava "els 800 euros", en base "a 34 hores de treball facturades pel responsable de seguretat de sistemes informàtics i 8 hores d'un tècnic de sistemes informàtics". El codi penal sancionava aquest suposat "menyscabament" de material amb "la pena de presó de sis mesos a tres anys".

No obstant això, la justícia considera l'informe de la UOC "manifestament vague i insuficient". A més assenyalen que "no resulta acreditat ni lògic que per restaurar tres arxius es necessiti de dues persones que han necessitat 42 hores de treball".

"No es pot pretendre fer passar per danys penals allò que no ho és", afirmen, a més d'afirmar que els arxius suposadament danyats per Lindín "ni s'han reparat ni s'han hagut de tornar a fer, simplement s'han restablert", a partir de "senzilles operacions". En aquest sentit s'assenyala que la UOC "no acredita que li hagi suposat cap cost".

De la mateixa manera, l'Audiència reconeix el dret de Carles Lindín "a accedir" a la xarxa de la UOC i a "poder realitzar maniobres del tipus de les realitzades". "S'ha d'entendre que no es va esborrar cap fitxer original", remarquen.

D'altra banda, s'indica que la UOC "tampoc ha acreditat cap titularitat sobre els arxius presumptament 'danyats'", i per tant, invalida l'argument que va donar el centre per acomiadar Lindín.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#7 pep, Prades, 10/06/2011 - 09:43

Ricard,la formació de la UOC és de prestigi i reconeguda arreu.He estudiat a la UB,UPF i UOC i se de que parlo. Tu no tens estudis i vols menystenir els que en tenen, especialment els de la UOC per que es gent que treballa i estudia al mateix temps es a dir, que s?ho han currat i valen mes que tu.

#6 Ricard, Sabadell, 10/06/2011 - 07:35

Ting entes que a les empreses privades, quan dius que el teu titol ve de la UOC, no serveix per res. UOC no te cap mena de prestigi.
Nomes serveix per presentar-ho a les administracions ja que alla no es te en compte d'on l'has tret i tampoc es mira si realment ets bo o no

#5 Àlex López, Barcelona, 08/06/2011 - 19:13

Molt bé Carles, saps que sempre has tingut el meu suport, endavant no defalleixis.

#4 Kropotkin, Vic, 08/06/2011 - 16:23

Todos los tinglados surrealistas que montan los catalanistas acaban igual. Menudo desmadre y menudos incompetentes viviendo de nuestros impuestos. ¿Quieren recortar gastos? Cierren la UOC y encima se libraran de un tinglado...

#4.1 kimet, Bcn, 09/06/2011 - 00:31

Digues que si potul, tanquem totes les universitats i serem els cambrers d'europa.

#4.2 Oriol2, BCN, 09/06/2011 - 15:57

Eso, Kropotkin, en estos momentos en los que el Plan Bolonia cada vez te pone más difícil estudiar y trabajar a la vez, cerremos también las universidades virtuales. A ti te paga ERC, ¿verdad?

#3 sss, a, 08/06/2011 - 15:08

no me he enterado de nada, a ver... querian meter en la carcel a un profesor porque borró un archivo? Es que da miedo vivir, es que si se te cruza en la vida un par de joputas es que te arruinan la vida.