Publicitat
Societat · 20 de Juny de 2017. 17:07h.

Peatge de franc per als vehicles que no contaminin

La mesura beneficia a cotxes elèctrics, d’hidrogen o híbrids

Peatge de franc per als vehicles que no contaminin

El Govern ha aprovat la gratuïtat dels peatges per als vehicles elèctrics purs, d’hidrogen, elèctrics d’autonomia estesa i hídrids endollables

El Govern ha aprovat aquest dimarts la gratuïtat dels peatges per als vehicles elèctrics purs, d’hidrogen, elèctrics d’autonomia estesa i hídrids endollables amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres, incloses les motocicletes. Fins ara, només els elèctrics purs podien gaudir d’aquesta gratuïtat.

També tindran una bonificació del 30% els vehicles híbrids endollables amb autonomia elèctrica inferior a 40 quilòmetres i els híbrids no endollables, els vehicles de gas natural, gas liquat del petroli (GLP) o biogàs, benzina o bioetanol Euro 6 o superior. En canvi, se suprimeixen les bonificacions ECO a tots els vehicles dièsel i biodièsel, així com els de bioetanol i de gasolina que no compleixin la normativa Euro 6.

El Govern ha assegurat que “els nous criteris ajudaran a millorar la qualitat de l’aire, la salut de les persones i a estimular la indústria de l’automòbil perquè desenvolupi vehicles més nets”. L’Executiu català ha afegit que la nova normativa té la “voluntat d’incidir en la mobilitat interurbana per millorar la qualitat de l’aire de les principals aglomeracions urbanes”. Els canvis en el sistema de bonificacions responen a “la necessitat d’actualitzar-lo segons els requisits d’emissions més estrictes que va fixar la normativa comunitària Euro 6”.

Els descomptes ECO s’aplicaran a turismes, vehicles comercials lleugers, quadricicles i motocicletes. Per poder-se beneficiar de les noves bonificacions ECO -explica el Govern- els ciutadans s’han d’inscriure i seguir les instruccions del portal de tràmits de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya per acreditar els requisits.

Reunió del Govern (foto: Rubén Moreno)

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 josep miquel, calella, 21/06/2017 - 15:54

Treure petages o rebaixar-los a algune vehicles, comporta menys ingressos a les CONCESSIONARIES, que precisament per ser-ho no poden generar perdues i així justificaran una pujada considerable en el preu corrent. No em facin riure amb la qualitat del aire a les autopistes. Els del govern deuen portar els cotxes molt tancats.

#5 Asensio, Vilaseca, 21/06/2017 - 13:26

¿Tan difícil es que sean Peajes libres para Todos?

#4 xaviacus, Piera, 21/06/2017 - 07:22

Sense que serveixi de precedent, em sembla una bona mesura.

#3 M, Sabadell, 20/06/2017 - 19:46

Bien , ya tocaba realizar algo positivo.

#2 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 20/06/2017 - 17:34

Aixo de l´obligacio de parlar catala a Cataluntya es per tothom o hi han excepcions com la del Chavi Trias ?