Publicitat
Societat · 28 d'Abril de 2020. 19:21h.

Pedro Sánchez es planteja ara les franges horàries

La Moncloa estudia “la possibilitat d'ordenar les sortides”

El president de Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que s'està estudiant la possibilitat d'establir franges horàries per ordenar la sortida de menors i adults en les diferents fases previstes en el pla de desconfinament, tal com ha demanat la Generalitat i altres governs autonòmics.

Preguntat al respecte en roda de premsa, Sánchez ha assegurat que “després de l'experiència que vam veure diumenge passat, el Ministeri de Sanitat està estudiant la possibilitat d'ordenar les sortides a tot el territori espanyol”.

El cap de l'Executiu central va descartar les franges horàries per a la sortida dels menors de 14 anys que es van autoritzar diumenge passat, 26 d'abril, però aquest dimarts ha manifestat que “estem estudiant totes les possibilitats i al llarg dels propers dies donarem una resposta concreta”.

Sánchez ha explicat que el pla de desconfinament serà “gradual i asimètric” i que la unitat territorial de referència serà la província o illa. La desescalada es dividirà en quatre fases, cadascuna d'elles amb una durada mínima de dues setmanes. També ha avisat que “no hi haurà mobilitat entre províncies o illes fins a aconseguir la normalitat”.

El Govern espanyol preveu que el desconfinament duri entre sis setmanes i 8 s'arribarà a “la nova normalitat” en què es mantindrà les mesures de control i es recomanarà “altament” l'ús de mascaretes fora de casa i en el transport públic.

Pedro Sánchez ha assenyalat que el pla de desescalada serà “desigual” en els territoris, però que “la coordinació recaurà en el Govern d'Espanya”, mentre que “la gestió correspon a les comunitats autònomes, les províncies i els ajuntaments”.

Pedro Sánchez (foto: La Moncloa)
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Luigi , ZGZ, 29/04/2020 - 10:24

En el borrador que leí del Govern a no ser que haya otros matices, se obliga que la franja para trabajar se haga en una hora por la mañana y no habla nada si hay franjas para comprar o no.

#2 Luigi , ZGZ, 29/04/2020 - 10:23

Torra y el Govern retratados, son como niños pequeños ansiosos. Están estudiando las propuestas y la de del Govern no está excluida. Ahora bien si el plan es el que ví en LV ayer, eso va a ser una casa de locos, una franja demasiado fragmentada, hay qu simplificarla mucho. La de Andorra es mucho más sencilla, pero el clima es otro tambien.

#1 Juan Jose García, Cunit, 28/04/2020 - 20:17

Me recuerda las películas de suspense.Todos sabemos que el malo,acabará cayendo por la escalera,la intriga
el cómo.