Publicitat
Societat · 16 de Març de 2014. 21:47h.

Pelegrí insta a "potenciar els valors del nostre territori"

El conseller destaca la "important relació" entre Catalunya i el Japó en la Ruta de l’Arbre amb Flor d’Aitona

Pelegrí insta a "potenciar els valors del nostre territori"

Pelegrí, durant l'acte

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’INCAVI i conseller delegat executiu de Prodeca, Jordi Bort, ha visitat la Ruta de l’Arbre amb Flor d’Aitona. Pelegrí ha encoratjat els municipis a "potenciar els valors del nostre territori".
 
Durant la visita, el conseller ha afirmat que “el municipi d’Aitona havia sabut trobat un element diferenciador, la flor de la fruita, explotar-lo i vincular-lo amb una cultura mil·lenària com és la japonesa”.

De fet, Pelegrí ha explicat que Catalunya "té una important relació amb el país del sol naixent, ja que es tracta de dues economies competitives amb un gran respecte pels tresors que ofereix la natura”.
 
“Aitona és un model a seguir, ja que aquesta iniciativa, que s’engloba dins el pla de Fruiturisme, potencia els valors del territori, genera riquesa i ocupació, estimula la competitivitat i posa en valor els productes del municipi”, ha afirmat el conseller.

“La creació d’una ruta turística de la fruita és un projecte innovador amb vocació de promoure i difondre la cultura de la fruita i de posar en valor la natura, per dinamitzar econòmicament el territori del Baix Segre.”
 
Pelegrí, que també ha inaugurat l’exposició La primavera del Japó a Aitona, ha reconegut la tasca de l’Ajuntament de diferenciació i potenciació dels actius locals, i d’utilització de la creativitat i la innovació. “La vostra iniciativa és un exercici de lideratge remarcable”, ha destacat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Dionís , Caldes de M., 17/03/2014 - 18:55

Miri, si la forma de potenciar els valors del nostre territori ha de ser la de ensorrar judicialment Salchichones Sendra de Vic per no voler entrar a la "bola del Greix" de la IGP que vostès han permés , Val mes que no facin res.