Publicitat
Societat · 27 de Juny de 2022. 09:41h.

'Pelotazo' de 24 milions d'euros en mascaretes gràcies a la Generalitat

L'empresa Basic Devices va obtenir un marge del 500%

'Pelotazo' de 24 milions d'euros en mascaretes gràcies a la Generalitat

Basic Devices, empresa controlada per la família Parellada, va facturar 35 milions a la Generalitat per la venda de màscares i bates de protecció procedents de la Xina i va obtenir, segons informa El Confidencial, més de 24 milions d'euros de beneficis -un marge del 500%- aprofitant l'escassetat de material mèdic per culpa del covid.

La informació signada pel periodista Marcos Lamelas assenyala que mentre que Basic Devices, la societat pantalla amb seu a Vilafranca del Penedès facturava 35 milions a la Generalitat, una altra empresa controlada pels Parellada, l'Institut de Radiofarmàcia Aplicada de Barcelona (IRAB), es gastava 3,8 milions en aprovisionaments.

La Generalitat va abonar els 35 milions d'euros abans que es lliurés la mercaderia. L'aleshores secretària d'Economia, Natalia Mas Guix, va enviar un correu electrònic a Roger Rovira Camprubí, qui llavors era administrador d'IRAB, on anunciava en anglès "als representants i socis internacionals" de Basic Devices el pagament.

Tots els directius d'IRAB que van participar en l'operació ja no estan en el grup ni en societats vinculades als Parellada perquè després d'aquesta operació Roger Parellada ha tornat a restringir el seu grup de confiança al seu germà, Marc Parellada, director d'una de les signatures opaques que controla a Singapur, el seu pare i la seva mare, Maria Teresa Ferré, a la qual usa de testaferro en diverses societats 'hòlding'.

Marcos Lamelas assenyala en el seu compte de Twitter que "facturar 35 milions a la Generalitat i que et quedin nets 24 mill. El pelotazo de l'any gràcies a les màscares i a la Covid. Roger Parellada, l'aconseguidor inesperat".

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#51 Sergi Sergio, Barcelona, 28/06/2022 - 17:50

Res, us diran que la culpa es de Madrit, d'Espanya, del Estat...

#50 Trafalgar, Girona, 28/06/2022 - 17:13

Doncs ja em diràs, qui justifica els xanxulleos, al menys del PP, precisament ha sigut la justicia ESPANYOLA. En fi , buscant M. Rajoy...

#49 Gurguri, Barcelona, 28/06/2022 - 14:21

Salen mas datos de esta fechoría, Parellada llamo a la esposa del Presidente TORRA, e inmediatamente se desbloquearon los fondos, después se retiró la demanda por estafa.

#48 OSCAR, Martorell, 28/06/2022 - 11:04

Si Pero el hermano de Ayuso.

#47 Funcional, bcn, 28/06/2022 - 08:22

Ya lo dijo Don Pujolone jaleado por trescientos mil feligreses en la plaza de Sant Jaume, alla por los ocenta:

¡¡El gobern espanyol ens ha fet una jugada indigna!!
¡¡A partir d´hara, de dignitat parlarem nosaltres!!

Y la muchedumbre entró en extasis