Publicitat
Societat · 21 de Juny de 2022. 09:41h.

Penjats a final de curs

Tanquen l'escola Mary Ward de manera inesperada i deixa a 300 alumnes al carrer

Penjats a final de curs

L'escola concertada Mary Ward, al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, va anunciar durant la setmana passada que tancava les portes de manera definitiva, després de gairebé 100 anys d'activitat. L'anunci va arribar de manera inesperada, d'un dia per l'altre i a una setmana d'acabar el curs.

Amb aquesta decisió, els pares de gairebé 300 alumnes es veuen obligats a buscar un nou centre on començar l'escolarització dels seus fills al setembre. A través d'un comunicat, la Fundació Narcís Jubany, titular del centre, va afirmar que la disminució de la preinscripció "provoca la pèrdua del concert de les unitats de P3, P4 i P5 i fa inviable la continuació de l'escola".

Tanmateix, els pares no entenen la situació. Un dels pares afectats ha assegurat a e-notícies que el tancament de l'escola ha estat de manera "precipitada i sense donar opció de resposta". A més, explica que els pares van proposar "fer-nos càrrec del dèficit sobrevingut per la pèrdua de concert econòmic".

Consideren que "la manera com s'està desenvolupant el procés de tancament ens ha privat del nostre dret d'elecció". Relaten que "no només han deixat al carrer els nens, sinó també la totalitat de la plantilla del centre, amb el mateix marge de maniobra que els pares".

La situació ha provocat que les famílies hagin mantingut reunions amb el Consorci d'Educació i s'han concentrat davant del Departament d'Educació, no obstant això, fins ara, les respostes no deixen satisfetes a les múltiples famílies afectades.

escola-2.jpg

Un dels pares explica que "ens ofereixen omplir les vacants existents a dia d'avui, fer mesures 'excepcionals' com a increment de ràtios (10% addicional) però en cap cas es comprometen crear o obrir noves línies a col·legis amb què ja hem parlat i estan disposats i tenen capacitat física per absorbir grups sencers".

Consideren que el tancament de l'escola té un "propòsit d'estalvi excepcional per part de l'administració, que s'estalvia la despesa prevista per al curs que ve que es faria a l'escola Mary Ward". Sospiten que la pèrdua del concert de les unitats de P3, P4 i P5 "se sabia des de fa mesos".

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#17 Yomismo, Sevilla, 25/06/2022 - 20:56

VOX exige soluciones ante el cierre de la escuela Mary Ward https://www.youtube.com/watch?v=adMBXx_5SFA

#16 Capit@n España, Purgandus populus!!, 22/06/2022 - 08:21

Quina gran oportunitat tindran per probar la "escola publica catalana monolingue model de exit".

#15 La Carbo Cated, El Prat de Llobregat, 21/06/2022 - 18:02

puede remediar. Yo modifico y si eres de los que no tienes tus hijos a la pública a escolarizar.

#14 La Carbo Cated, El Prat de Llobregat, 21/06/2022 - 18:01

se mezclen según con quien. Desde escuelas O.N.U., a centros CMC, Centres de Màxima Complexitat.
Tienen derecho a elección porque pueden pagar la cuota. Y eso que mandan indepes republicanos lazys pazys que tothom deu ser tractat igual. Una mentira más de la falsa socialdemocracia, lo canta el español Manolo García, tanto tienes tanto vales no se

#13 La Carbo Cated, El Prat de Llobregat, 21/06/2022 - 17:59

Si la titularidad es privada, laica o religiosa, empresario individual o con personalidad jurídica tipo S.L. S.A. S.C.C.L, Fundación, también ahorra porque esots deben construir el edificio y dotar las instalaciones desde mobiliario, ordenadores, material para gimnasia, laboratorios, etc.
Otra cosa es que los padres y demás no quieran que sus hijos