Publicitat
Societat · 26 de Juliol de 2018. 11:53h.

Per al càncer no hi ha calés

Tanca per vacances un accelerador per tractar la malaltia a Tarragona

Per al càncer no hi ha calés

Un accelerador lineal en un hospital català, en una foto d'arxiu

Un dels quatre acceleradors lineals per al tractament del càncer dels quals disposa Tarragona, situat a l'Hospital Sant Joan de Reus, està fora de servei durant l'estiu. El tancament de l'accelerador lineal d'aquest hospital fins al 30 de setembre redueix en un 25 % l'assistència en radioteràpia que s'ofereix a la província.

L'Hospital de Sant Joan de Reus emmarca el tancament de l'accelerador, fet efectiu dilluns passat dia 16, en la reorganització pròpia de l'estiu i assegura que els acceleradors restants assumiran els pacients afectats.

Tarragona només disposa de quatre equips de radioteràpia per a una població de 800.000 habitants i dos d'ells funcionen en un torn, per la qual cosa ja incompleixen les recomanacions mínimes de la Sociedad Española de Oncología Radioterápica (SEOR).

El president de la SEOR, Carlos Ferrer, considera "una bogeria" el tancament perquè "el càncer no fa vacances". En aquest sentit, ha assenyalat que no sap "com es pot permetre" aquesta situació, que "manca de sentit comú", ja que "no té explicació que deixin tota la província de Tarragona amb només tres acceleradors".

Ferrer creu que aquesta decisió "incrementarà les llistes d'espera i tindrà un impacte negatiu en la qualitat i resultats dels tractaments, al fer més evident el dèficit d'equips existents".

Segons el president de la SEOR, "no existeixen elements" que "justifiquin el tancament de la unitat", una mesura que "pot perjudicar seriosament la qualitat i els resultats dels tractaments oncològics" a la província.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#38 lepero, Barcelona/Tabarnia, 26/07/2018 - 23:32

Si nos gastamos la pasta con el cáncer, ¿cómo se van a pagar las excursiones del personal a Bélgica y Alemania? Las prioridades son las prioridades.

#37 Pepet, Sabadell, 26/07/2018 - 19:51

Només hi ha diners per endollar nous alts càrrecs i fidels als procés. Això, a més de ser indignat, és una mostra més del que preocupa a l'actual Govern, que passa olímpicament del Poble català i del problemes que l'afecten.
Qué espern els independentistes per tocar de peus a terra i tombar un Govern que no governa?

#36 Albert Escarré Puig, Barcelona, 26/07/2018 - 19:14

#26

¡ Qué imagen que están dando los parlamentarios separatistas, de NUESTRA QUERIDA Catalunya !!. Han recibido de Pedrito Sánchez millones y millones, como paga por su apoyo a su ingreso como inquilino en la Moncloa. Cierran en Tarragona un acelerador para curar el cáncer, porque el dinero se ha de destinar a abrir EMBAJADAS. ¡¡VERGÜENZA !!.

#35 Uno que os lee, Al sur de Hamburgo (próximamente Waterloo), 26/07/2018 - 19:14

Imagino que estas cosas no sorprenden ya a nadie. Además en la República Simbòlica dels Vuit Segons el cáncer se tratará con leche cruda y muslos de pollo madurados en frigorífico y, si el caso es realmente muy grave, con homeopatía. A petición de los cuperos, se estudiará si incluir también la Gestalt como parte del tratamiento.

#33 Soloesmiopinion, Tabarnia, 26/07/2018 - 17:52

No sé por que, pero me da a mí que esta noticia no va a salir en TV3, ni CatRadio, ni Rac Mil colinas, ni el Nacional.cat, ni Vilaweb, ni... (Añadir aquí la interminable lista de medios que viven del procés y que desaparecerían si no recibieran subvenciones)