Publicitat
Societat · 13 de Maig de 2015. 10:05h.

Per amor a la música

Iniciativa per popularitzar la pràctica d'un instrument a l'educació obligatória

Per amor a la música

Un dels projectes que es desenvolupa a l'escola Germanes Bertomeu de Mataró

Escoles de música, de primària i de secundària han impulsat el moviment “Un Infant, Un Instrument”  per “assolir la democratització de la pràctica instrumental dins els centres d'educació obligatòria”.

L'objectiu d'aquests projectes, segons expliquen en un comunicat, és “donar caràcter de normalitat a un fet que ara és excepcional al nostre país, però que a molts sistemes educatius del món és pràctica comuna: que els nens i nenes aprenguin a tocar un instrument a l’escola de primària o secundària -violí, violoncel, trompeta, saxo, etc-“.

Aquest moviment es va iniciar fa 10 anys a Catalunya i des d’aheshores el número de projectes  “Un Infant, Un Instrument” no ha parat de créixer. En concret, actualment s'està realitzant a 35 centres de primària i secundària que permeten la pràctica instrumental a 2.800 alumnes.

El dijous 14 de maig, totes les escoles que han implantat aquest projecte realitzaran el primer Concert del Moviment UIUI. Aquest es realitzarà de manera simultània a totes les escoles. Cada escola farà un repertori diferent, però alhora tocaran la cançó  Rondosaurus, de Mary Cohen, la qual s'enregistrarà en vídeo i s'editarà de manera que hi surtin totes les escoles participants.

Amb aquest concert volem donar l'oportunitat a tots els infants de sentir-se músics, alhora que visualitzar davant la societat aquesta feina tan valuosa que estan realitzant cada dia més escoles de primària, secundària i de música.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carme Perramon, Manresa, 18/05/2015 - 19:40

La musica es fer musica: interpretar cantant o tocar un instrument, llegir partitures. No es llegir o estudiar sobre el llibre de musica, que te lletres pero no te metode d'aprenantge musical. Donem aquesta preciosa oportonitat als nens d'apendre musica.

#1 Paco, L'Hospitalet, 13/05/2015 - 13:14

Me parece una iniciativa preciosa.

"El arte de la Musica es el que más cercano se halla de las lágrimas y los recuerdos."
Oscar Wilde.