Societat · 2 de Setembre de 2017. 16:02h.

"Per part dels immigrants musulmans no hi ha desig d'integrar-se"

L'arabista Serafín Fanjul diu que "el més greu és la idea estesa que no hi ha cap motiu per haver de defensar-se"

"Per part dels immigrants musulmans no hi ha desig d'integrar-se"

L'historiador i arabista Serafín Fanjul, en una entrevista a El Mundo, afirma que "no existeix el desig d'integració entre els musulmans". "La manera d'integració veritable, la que trenca totes les barreres és la fusió física, sexual, casaments mixtes d'homes i dones de diferent religió", subratlla.

"Per part dels immigrants musulmans no hi ha desig d'integrar-se. Intenten reproduir aquí les seves formes de vida i la forma d'organització que porten procedent dels seus països", argumenta.

Igulamente adverteix que "a l'islam, la societat és molt més hermètica, més tancada i menys disposada a admetre la relació distesa amb altres comunitats". Respecte a la relació amb el Marroc, lamenta que "hi ha uns interessos econòmics espanyols molt forts que estan impedint que la posició d'Espanya amb el Marroc sigui més dura".

Fanjul considera que "una comunitat que renuncia a defensar-se no mereix sobreviure. Jo sóc pacífic, però no pacifista. Davant d'una amenaça exterior cal reaccionar. No dic enviar tropes fora". "Intervé militarment el que pot, no el que vol. I si a més nosaltres no volem, no sé si té gaire sentit plantejar-ho", afegeix.

L'arabista diu que els atacs del terrorisme islàmic a Europa són "una guerra, però és una guerra en la qual no es pot lluitar amb tropes ni divisions, cal lluitar d'una altra manera, amb intel·ligència, en les dues accepcions, amb mitjans i amb diners. Però el més greu és que la idea estesa és que no hi ha cap motiu per haver de defensar-se. Això és gravíssim".

13 Comentaris

Publicitat
#11 Oriol , Barcelona, 03/09/2017 - 18:26

Se integran a la hora de cobrar.

#10 Barbasul, Barna-Sants, 03/09/2017 - 01:19

Ni falta que fa! A més, l'autor de l'article, aquest tal Serafín Fanjul, és columnista de l'ABC, de La Gaceta i de Libertad Digital. Et sonen, amic Rius?

#10.1 el talp venjador, Bcn, 03/09/2017 - 09:30

no m'importa on escrigui ningú,sempre i quan les seves afirmacions siguin certes,i,per desgràcia nostra,ho son. Només els cretins bonistes que patim a Catalunya no veuen el perill que aquesta gent representa per la nostra manera de viure i els nostres principis

#9 Gerard, Barcelona, 03/09/2017 - 00:50

Moltíssimes gràcies a en Àngel Colom..secretari d'inmigració de PDcat per portar-nos als "nous catalans" que ja veiem lo bé que alguns "s'han integrat". Per cert....a òn t'amagues?..

#9.1 People Vs Muhamad, Salt Girona, 03/09/2017 - 18:28

Angel Colom Mohamed, esta escondido como buen Judas dels Pepets i Maries de Catadisney.
Amagat amb moros. Es un covard, cal pensar que cobra per topt aixo.

#8 pelaez, Barna.Spain, 02/09/2017 - 20:29

Todo es muy relativo,porque los musulmanes de mi barrio ya estan integrados en las ayudas a vivienda,bonos escolares,ayudas comedor,bonificacion para transporte,rebajas libro escolar,empleo para los nousbenvinguts......

#7 joan, manresa, 02/09/2017 - 18:20

El Casal,18,15 h.--De fet,nosaltres ya fa molt de temps que venim diem lo matex...,no fa falta ser gran especialista...,pro celebrem sentir alguna veu sensata...,no aquestes barrabassades populistes carregades d'un bonisme no sabem sí per por,o per un fals progressisme...,o potser pitjor per una manca de neurones de seny i de justícia ......