Publicitat
Societat · 27 de Juny de 2013. 21:47h.

Per què els García s'han fet sobiranistes?

Els greuges comparatius entre Catalunya i Espanya

Per què els García s'han fet sobiranistes?

Imatge del vídeo

Jordi Piqué, membre del Cercle Català de Negocis (CCN), ha produït un vídeo per explicar els beneficis de la independència. Per fer-ho posa l'exemple d'una família castellana de Santa Coloma de Gramenet que després d'uns viatges a Madrid, Andalusia i el País Basc s'adonen que Catalunya pateix una situació "injusta".

El vídeo, íntegrament narrat en castellà per Piqué, s'adreça a gent poc propera al sobiranisme. És per això que fa servir la família García, els quals recorda que porten "el cognom més utilitzat a Catalunya".

El pare, en Raúl, decideix viatjar a Madrid per saber per què la seva empresa està pensant de traslladar-se allà. "Va tornar totalment al·lucinat", comenta abans d'explicar que en els darrers "20 anys s'han construït 800 km d'autovies a Madrid mentre que només 20 al voltant de Barcelona".

També calcula el cost en peatges dels trajectes entre Madrid i Santander, Alacant i Saragossa i el mateix càlcul sortint des de Barcelona. Mentre en el primer cas és "zero euros" en el segon viatjar fins Alacant costa "73 euros, fins a Saragossa 51 euros i fins a Santander 112 euros".

En Raúl, segons el vídeo, s'adona que és normal que l'empresa de transports, de la qual ha estat acomiadat, s'hagi traslladat a la capital d'Espanya perquè fer aquests tres trajectes "un cop per setmana suposa 13.000 euros l'any, el mateix que cobra un mileurista".

Després, comenta que Espanya és "el segon país al món en quilòmetres d'AVE després de la Xina", malgrat que és molt més petit i té molta menys població. A més, "des de Madrid hi ha trajectes directes" a la majoria de ciutats espanyoles mentre que des de Barcelona només es pot viatjar en trajecte directe fins la capital d'Espanya.

Un any després d'aquest viatge, la família decideix anar al poble de la mare, la Patrícia, "que és l'única que porta un sou a casa". Allà veuen que "la meitat són funcionaris i l'altra meitat viuen del PER". Això, explica, no pot passar a Catalunya perquè "és la comunitat que en té menys amb poc més del 9%" mentre a d'altres com Extremadura hi ha més del 20% de la població treballant a l'administració pública. D'altra banda, comenta que tot i que els estudiants catalans són el 17% del conjunt de l'Estat "només reben el 8% de les beques" que atorga el Govern espanyol.

El tercer viatge el fan al nord, a Galícia, on "la vida és més barata" i el País Basc, on "hi ha més feina". En aquest darrer cas cita que al 2011 a la comunitat basca "hi havia 12,6% d'atur i a Catalunya un 23,94%".

El raonament és que el govern basc "inverteix gairebé el 100% dels impostos" dels seus ciutadans en la comunitat gràcies al concert econòmic. Tot seguit posa l'exemple que de 115 euros d'impostos d'un català el govern espanyol se'n queda 110 i el català 5. Després, d'aquests 110 euros, "en tornen 55". "Com que no n'hi ha prou s'han de fer retallades", argumenta.

Piqué parla també de les balances fiscals i recorda que anualment l'Estat es queda "16.500 milions que no tornen mai". "Això és com si cada dia sortís un tren cap a Madrid amb 45 milions d'euros i torna buit", afegeix. També utilitza dades històriques per comentar que "Espanya ha fet fallida 23 vegades i va ser el primer estat modern a fer-ho".

La independència, segons el vídeo, suposaria, entre moltes coses, tenir millor qualitat de vida i riquesa i evitar "que s'hagi d'emigrar". Per tot plegat, ja en un futur i en una Catalunya independent, la família García ha millorat molt.

La filla gran, que no trobava feina, "treballa a les noves oficines de Vodafone Catalunya". La petita està estudiant a la universitat "amb una beca i continua sortint amb un noi de Sevilla". "En Raúl és feliç perquè torna a tenir feina com a mecànic de camions perquè amb el corredor mediterrani moltes empreses s'han tornat a instal·lar a Catalunya". I la mare "va prendre la millor decisió votant sí al referèndum perquè ara la relació Catalunya-Espanya és millor que mai". 

Publicitat
Publicitat

127 Comentaris

Publicitat
#75 BEJOTA, bcn, 30/06/2013 - 19:59

El número de ximples ,és molt alt.Ja ho va dir el rei Salomón.
A quí preteneu enganyar ?

#74 BEJOTA, bcn, 30/06/2013 - 19:56

ESO ,YA LO VEREMOS TARDE O PRONTO.LA GENTE -SIEMPRE HAY EXCEPCIONES -SABE QUE EN CATALUNYA ,SE LES HA NINGUNEADO ,MENOSTRECIADO E INSULTADO(XARNEGOS).

#74.1 Pope, Barcelona, 30/06/2013 - 21:04

No hi ha res pitjor que un manipulador resentit que viu a Barcelona. Quina llàstima em fas. Destila el teu odi, et sentiràs millor.

#73 Terraxa, Terrassa, 30/06/2013 - 12:14

No agradarà la forma , però el contingut és VERITAT.
A part de les autovies, hi ha el tema dels trens de rodalies, les inversions que aquí es realitzen sempre en un 70% en comptes de la seva totalitat, i moltes altres coses. Aquí només som els primers en inspeccions fiscals.

#72 GARCIA, barcelones y español, 30/06/2013 - 10:07

hace tiempo que deje de ver el nodo de tv3 y sus manipulaciones y pastoreos de metes debiles en el odio y la hispanofobia ,y es escuchar alguno y te das cuenta que estas viendo un loro que repite todas manipulaciones e intoxicaciones del nodo , beeee beeee beee ,

#72.1 LOPEZ, Barcelona, 30/06/2013 - 21:09

Barcelonès i català.

#71 Kropotkin- Ahora harto de la Cataluña franquista, Vic, 29/06/2013 - 20:53

Tiene cojones que durante el franquismo recibiera todos las pecherías de los labradores castellanos que iban con carros y galera, esos paletos nunca se quejaban que su sudor y su dinero era robado por el estado franquista para poner la industria en Cataluña.

Con Franco se vivía mejo. juas juas

#71.1 Pope, Barcelona, 30/06/2013 - 21:06

DE-MA-GO-GO