Publicitat
Societat · 4 de Maig de 2020. 17:34h.

Per què la Generalitat insisteix tant amb les regions sanitàries?

"No és el mateix quan parlem de Terres de l'Ebre que l'àrea metropolitana sud"

El Govern s'ha bolcat en la defensa de les regions sanitàries com referència territorial clau en la qual s'ha de basar el desconfinament de la població catalana, en contraposició a la referència provincial proposada pel Govern espanyol.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha manifestat aquest dilluns en roda de premsa que les regions sanitàries són "absolutament imprescindibles" per fer el "seguiment de dades" i "controlar l'epidèmia". "No és el mateix quan parlem de Terres de l'Ebre que quan parlem de l'àrea metropolitana sud" ha apuntat.

"Cada regió sanitària té els seus hospitals de referència més els seus hospitals comarcals. Té la seva xarxa d'atenció primària desplegada a atot el territori i hi ha una organització preestablerta dins de les regions sanitàries. Creiem que això és absolutament imprescindible per fer el seguiment de dades, per seguir com es comporta l'epidèmia" ha defensat la consellera.

"Per això fem aquesta proposta de les nou regions sanitàries que tenim. Perquè tenen un sentit de realitat de com viu la ciutadania i de com s'organitza no només en termes sanitaris, sinó també socioeconòmics" ha apuntat Vergés. "No és el mateix quan parlem de Terres de l'Ebre que quan parlem de l'àrea metropolitana sud" ha dit.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, també ha defensat en la roda de premsa les regions sanitàries per poder "fer un desconfinament molt més just i més equilibrat" i ha tornat a demanar el retorn de les competències en Salut a la Generalitat per tal que sigui l'administració catalana qui gestioni el confinament.

"Com que coneixem el nostre país i sabem i sabem de quina manera s'ha de desconfinar, també sabem quina ha de ser la unitat territorial que gestioni aquest desconfinament i des de Catalunya ho hem explicat ja moltes vegades: regions sanitàries i àrees bàsiques de salut" ha afirmat Budó aquest dilluns. "Considerem que amb aquestes unitats territorials podrem fer un desconfinament molt més just i molt més equilibrat" ha defensat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Tabarnés puro, Barcino, 05/05/2020 - 10:28

Me acabo de enterar de que existen regiones sanitarias. Pues que nos expliquen dónde empiezan y dónde acaban, porque espero que Tabarnia tenga la suya y a partir de ahí comenzamos la desconexión. Y que Tractoria se espabile.

#4 Iker Gernika, San Sebastián, 04/05/2020 - 23:18

Pues podrían aplicarse el cuento y reformar la ley electoral y elegir por regiones sanitarias porque al fin y al cabo lo más importante es la salud y de ahí al infinito, pero claro, es por llevar la contrari y hacer el ridículo más espantoso, El Gobierno dice A, digo B, el Gobierno dice carne, yo pescado... Da bastante vergüenza ajena el govern

#3 Albert, BCN, 04/05/2020 - 19:21

Querran desconfinar por veguerias o por republicas imaginarias o por cualquier otra idea surrealista, la estrategia es llevar la contraria

#2 Alien, Pluton, 04/05/2020 - 19:04

Viuen a Matrix. Són una secta d'il.luminats i com tals actuen.

#1 Sergi, Bcn , 04/05/2020 - 18:32

Estos que van a conocer su comunidad autonoma, no tienen ni p. idea.

#1.1 La conocen tanto, q se creen q todos somos..., Terrassa, 04/05/2020 - 19:19

... independentistas, cuando no han llegado nunca a ser ni la mitad...