Publicitat
Societat · 29 de Maig de 2013. 08:48h.

Per uns horaris europeus

Salvador Cardús: “tenim un sistema d’horaris oposat a qualsevol foment de pràctiques culturals”

Per uns horaris europeus

Salvador Cardús, a la dreta de la imatge

Salvador Cardús ha criticat que “tenim uns horaris irracionals” afirmant que “els nivells educatius d’aquest país són un problema d’horaris” i que “no ho arregla ni la llei Wert ni cap model de transformació educativa”.

Durant la presentació del Dossier del Temps “Joventut i temps: cap a una política utilitarista” elaborat per Fabian Mohedano. El sociòleg ha deixat clar que el fracàs escolar no té res a veure amb “els programes escolars sinó amb l’estil de vida familiar” i ha recordat que a Espanya hi ha “un sistema d’horaris oposat a qualsevol foment de practiques culturals” i ha criticat que els horaris “semblen pensats per boicotejar qualsevol pràctica cultural sostinguda i civilitzada”.

Ha puntualitzat que “la pujada de l’IVA ha influït en el foment de pràctiques culturals” però ha dit que els horaris són la clau de tot. Ha posat d’exemple que “quan hom arriba a casa de treballar a les 11 de la nit no té ganes de llegir un llibre".

Per finalitzar, Cardús ha reconegut que “mentre els horaris dels polítics siguin aquests, no m’hi penso dedicar” i ha demanat canvis de rutines en l’administració pel que fa als horaris i ha dit que el primer pas “l’han de fer els polítics; si ells no ho fan tenim un problema doblement gran”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Gelo71, Oviedo, 29/05/2013 - 20:07

Los extraños horarios españoles no se deben a peculiaridades culturales, sino a la hora oficial que tenemos. Franco adelantó la hora en 1940 y en 1973 se introdujo el horario de verano. Por eso, cuando ahora son las 10 de la noche y luce el sol serían las 8 de la tarde con el horario tradicional.

#9 Pep, Reus, 29/05/2013 - 18:02

Es un dels punts cabdals per el futur de Catalunya i els catalans: HORARI EUROPEU, així de fàcil, llevar-se d´hora 1/hora per dinar i per la tarda acabar a les 17 hores, temps per lleure, cultura, familia , esport !!, en lloc de lluitar per els braus ..fem coses mes europees i sortirem guanyant molt

#7 spanish, Madrid, 29/05/2013 - 12:58

i ell que sabra ?

#6 joan, Pyongyang, PPCC, 29/05/2013 - 12:36

Si debemos cambiar los horarios para ver cualquier aportación a la cultura del señor Cardús et al. me quedo con los horarios establecidos.

#5 Marc3, Barcelona, 29/05/2013 - 10:32

els horaris espanyols (dinar a les 14) tenen una explicacio: eren els horaris de la pagesia (no es pot treballar al migdia per la calor), i mes endavant dels funcionaris que normalment no treballen per la tard. aquests horaris son correctes per aquesta gent, pero no per la industria, etc.