Publicitat
Societat · 3 d'Agost de 2016. 18:06h.

Pèrdues del 50% a la Boqueria

L'Ajuntament al·lega que hi ha cinc locals sense cap tipus de llicència

Pèrdues del 50% a la Boqueria

Turistes assegudes als porxos de la Boqueria

Els restauradors de la Boqueria diuen que han patit un 50% de pèrdues durant la setmana que porten sense terrasses, i asseguren que aquest fet ha provocat que hagin començat a acomiadar cambrers. El portaveu de l'Associació de Comerciants dels Porxos de la Boqueria, Humberto Ruiz, ha manifestat que "les vendes han baixat més d'un 50%" i que no s'ha renovat algun contracte que finalitzava a través d’un “acomiadament objectiu". L’Ajuntament ha explicat que cinc d’aquets locals no tenen cap tipus de llicència. 

L’Òscar, propietari del bar "Pòrtic",  ha assegurat a e-notícies que "més del 50% de la nostra facturació és a la terrassa”. “Si això continua haurem de retallar la plantilla, ja hem començat a acomiadar treballadors durant aquesta setmana ", ha afirmat.

Els restauradors s’han trobat amb representants del consistori entre els que es trobava la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. Diuen que els han comunicat que "d'una manera immediata i provisional, ens donaran llicències provisionals, en un termini de 24 o 48 hores". Pin ha explicat que "hem demanat als restauradors que poden tenir llicència de terrasses que ens la tornen a demanar. Ho estudiarem i el més ràpid els hi donarem”.

La regidora de Ciutat Vella ha explicat que hi ha 23 locals a la zona de la Boqueria. D'aquets, cinc no tenen cap tipus de llicència, 11 tenen llicència però cal avaluar si compleixen els requisits per tenir terrassa, tres tenen terrassa de manera legal i quatre estaven tancats en el moment de la inspecció.

Imatge dels porxos de la Boqueria

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 barceloni1492, Barcelona, 05/08/2016 - 06:38

Les Lleis son per complirles, i si no que es canvin.
No pot ser que uns segeixin les lleis i altres se les salten i amb la técnica del fets consumats.
Diuen que l'eixample no poden mes de 5 establiments a 500m, mireu com a cambiat enric granados / diagonal en els ultims anys.....

#7 JJ, BCN, 04/08/2016 - 19:57

Poseu cada taula i les seves cadires sobre una manta.

#6 pepe., andorra, 04/08/2016 - 13:26

si, 5, ahora q miren cuantos prostíbulos hay sin licencia operando en el ensanche. Cuantos manteros y cuantos bares tienen los ocupas sin pagar un duro. Esta claro q todos somos iguales, pero se ve q manteros, prostitutas y ocupas son mas iguales q los demás. ¿y los comerciantes q dicen?

#5 Alberto, Barcelona, 04/08/2016 - 06:54

que cinco establecimientos no tienen licencia, Es el colmo del cinismo, cara dura y condenar a lo que vosotros espetáis que los otros hacían. Eso si, yendo a formaros algunos de vosotros a colegios de pago, nada de concierto, puro y duro. Y otros diciendo mi país y es extranjero... todo un esperpent

#3 guineu, barcelona, 04/08/2016 - 01:26

l-Ajuntament on te la licencia que la enseni y sino que la tanquin.