Publicitat
Societat · 7 de Novembre de 2012. 21:03h.

Pérez Royo: “El referèndum no es pot parar”

El catedràtic andalús creu que la UE no tolerarà una “resposta autoritària” d’Espanya

Pérez Royo: “El referèndum no es pot parar”

Antonio Franco amb Pérez Royo, aquest dimecres a Barcelona

El catedràtic de Dret constitucional de la Universitat de Sevilla, Javier Pérez Royo, ha assegurat aquest dimecres a Barcelona que un referèndum sol·licitat “de manera neta i democràtica, no es pot parar”.

Malgrat assegurar que la Constitució “no admet” que Catalunya celebri la pregunta, el catedràtic considera clau la “consistència” de la societat catalana per aconseguir tirar-ho endavant.

“Crec que la UE exigirà a Espanya una resposta democràtica i en cap cas no avalarà una resposta autoritària”, ha dit Pérez Royo, per aconsellar l’Estat espanyol que “vagi assumint que haurà d’enfrontar-se a aquest problema”.

El catedràtic ha augurat que la negociació entre els governs català i espanyol “serà un pols molt dur i dolorós” perquè no es tracta d’un “divorci polític exclusivament”. Però ha assegurat que si hi ha una “voluntat consistent i molt majoritària no crec que sigui possible aturar el referèndum”, sempre que la pregunta sigui “clara” i la propugni l’executiu de Rajoy.

Per fixar un llistó que serveixi de referència per reconèixer internacionalment un estat que vol néixer, Pérez Royo ha recordat la majoria quantificada per la Unió Europea per reconèixer la independència de Montenegro, d’un 55%.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#17 llepet, Pirineu, 09/11/2012 - 06:55

zasca!!!, en tot el morro que us l´´ha fotut.Ja van sortint veus inclus a espanya.El proces ha començat i ja no hi ha marxa enrera.Tenim pressa

#16 Pere, València, 08/11/2012 - 13:25

Aquest em recorda a Herrero de Miñón. Contra Espanya tot, a favor res. Amb aquesta colla Espanya no necessita enemics. I a més van de demòcrates, no tenen valor per a ser políticament incorrectes.

#15 SANTI, Almeria, 08/11/2012 - 12:21

ESTE "SEÑOR" ES EL QUE HA ESTADO COBRANDO 6.000€ AL MES DE RUIZ MATEOS EN NEGRO JUNTO A LA PRESIDENTA DEL PARLAMENTO ANDALUZ POR UNA SUBVENCION DE LA JUNTA DE 2 MILLONES A DHUL. (UN EJEMPLO ENTODO)

#14 contribuyente, Santo Domingo, 08/11/2012 - 12:10

¿Catedrático de que!? ¿quiere decir que la UE nos obligaría hacer un "apaño" a la Constitución para dar rienda suelta a las fantasías secesionistas? ¿ o quiere decir que Cataluña aceptaría un referendum nacional como indica se puede hacer nuestra Constitución? ¿me lo aclara por favor?

#13 Jaume Valmes, Sant Jaume de Frontanyà, 08/11/2012 - 09:57

I tant que es pot parar. Sembla mentida que aquest tipus sigui catedràtic de dret constitucional. En tot cas hauriem de demanar la rescissio del contracte, que és la Constitució, i tornar a un estatus pre constitucional. Fins aleshores "pacta sunt servanda".