Publicitat

El director de Protecció Civil admet que els "plans d'actuació per risc nuclear són molt antics"

Perill nuclear

La central nuclear de Vandellòs

El Director General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya,  Manel Pardo, ha dit en una entrevista al programa El Dia a la COM que en matèria de seguretat nuclear cal un treball conjunt amb tots els municipis.

En aquest sentit els ha instat a actualitzar-los. “També els municipis han de treballar en l’ actualització dels seus plans municipals d’actuació per risc nuclear. Actualment aquests plans estan en procés de reforma perquè són molt antics”.  Tot i això, Pardo recorda que aquest és un àmbit competencial de l’ Estat.

Pardo també ha criticat al Govern espanyol a qui acusa d’ envair competències contínuament  en matèria de protecció civil amb l’argument de l’interès general “ens trobem que ens regulen absolutament,  ens van lligant i fort”. I ha citat com exemples el cas del Pla d’Emergències del túnel del Pertús, de les nuclears i la Llei de Protecció Civil. Sobre aquesta qüestió, Pardo ha afegit que “els hi hem fet una esmena específica dient que facin la llei però que no sigui d’aplicació a Catalunya”
.

Per últim, Manel Pardo ha reconegut que la seva direcció també patirà la retallada pressupostària però que això no alterarà en cap cas ni l’eficàcia,  ni l’actuació de protecció civil quan hi hagi emergències.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Lluís, Tortosa, 31/03/2011 - 11:15

Sensacionalistes de titular.