Publicitat
Societat · 24 d'Agost de 2009. 11:25h.

Perilla el fons marí de la Costa Brava

El fons marí del litoral gironí està en perill per l'amarratge indiscriminat d'embarcacions

Perilla el fons marí de la Costa Brava

El fons marí

El descontrol en l'ancoratge d'embarcacions a la Costa Brava posa en perill el fons marí, segons conclou un dels estudis del projecte Silmar, que la fundació Mar porta a terme per comprovar la salut de les costes catalanes. I és que la manca de boies fa que les embarcacions tirin l'àncora i destrueixin les praderies de posidònia que habiten al fons marí, especialment durant l'estiu per la pressió turística. Tanmateix, i malgrat advertir que no es pot abaixar la guàrdia, l'estudi afirma que el litoral té un bon nivell de salut.

El fons marí del litoral gironí perilla per l'excés d'embarcacions que el fondegen. Segons el projecte de la fundació Mar, la població de posidònies que habiten al fons marí de la Costa Brava està amenaçada per l'amarratge indiscriminat d'embarcacions de lleure. La posidònia és una espècie vital per a l'ecosistema, ja que fa de coixí en la reproducció de peixos i fixa el substrat marí.

El director de la fundació Mar, Miquel Ventura, ha explicat que la falta de boies d'amarratge fa que moltes embarcacions llancin l'àncora directament al fons i arrenquin les posidònies d'arrel. Ventura ha afegit que no hi ha cap tipus de gestió concreta perquè aquestes comunitats marines es conservin i es recuperin.

La fundació Mar creu que, per pal·liar aquest problema, s'ha d'aplicar la normativa comunitària sobre protecció de fons marins. Tot i això, l'informe conclou que la Costa Brava té bona salut, un fet que la fundació Mar creu que pot ser diferent a les costes de Barcelona i Tarragona, on començarà l'estudi dels seus fons abans de final d'any.

La població de posidònies que habiten al fons marí de la Costa Brava està amenaçada per l'amarratge indiscriminat d'embarcacions.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Hug, Begur, 24/08/2009 - 19:12

Prou vaques gordes espanyoles a les notres platjes!

#5 Hug, Begur, 24/08/2009 - 19:09

Costa Brava lluire de espanyols amb cassette a la platja que no gasten ni un duro.. Benvinguts turistes europeus. Quina diferencia d educació!

#4 Ecosocioleg, i Filoleg al atur., 24/08/2009 - 18:23

Per dignitat nacional diguem prou a l'expoli del fons marí per part dels primitius castellans.Volem que ens traspassin la gestió dels nostres fons marins. Els peixos catalans per als catalans. Volem un fons marí de pais i català de la ceba al 100%.

#3 pescanova, burf, 24/08/2009 - 13:18

doncs aquest estiu, a la platja estava ple de ballenes i vaques marines

#2 Kropotkin, Vic, 24/08/2009 - 13:02

No acabo de entender como es posible que pasen estas cuando en Cataluña hay mas patriotas que nunca en la vida. En la Generalitat, por ejemplo, hay cientos de miles de ellos. ¿Como es posible que permitan la destrucción de Cataluña?