Societat · 9 de Març de 2022. 17:39h.

Perilla la cimentera de Montcada

El PSC retreu a Torrent que podria tancar “per un error” de la Generalitat

Perilla la cimentera de Montcada

Òscar Ordeig

El diputat del PSC, Òscar Ordeig, en pregunta parlamentària al conseller d’empresa, Roger Torrent, ha advertit que la cimentera de Montcada està en perill de tancament.

Tal i com ha recordat el diputat socialista, aquesta cimentera ha participat en els materials de la Sagrada Família, el recinte de Sant Pau o l'aeroport de Rabat, entre d'altres.

“Aquesta indústria i els tres-cents llocs de treball que l'ocupen estan en perill per una sentència de tancament per un error a l'exposició pública que va fer al seu dia la Generalitat de Catalunya, no per culpa de l'empresa ni dels treballadors”, ha dit. En aquest sentit ha demanat al Govern que deixi de “bloquejar” i es posi “a tramitar aquesta llicència una vegada”.

Torrent ha assegurat que “el compromís del Govern de la Generalitat és la defensa dels llocs de treball i de les indústries clau estratègiques per al país”. “Cal un cop de timó i revertir les retallades del setanta per cent de les polítiques industrials”, ha manifestat.

“La indústria cimentera i totes les indústries del país estan patint per les irrupcions de totes les cadenes de subministrament i proveïments. I, sobretot, estan patint de manera molt crítica pel preu de l'energia”, ha assegurat.

Per la seva banda, la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha redcordat que la Generalitat “és responsable del futur i de la transformació del sector industrial. I per això cal implicar més enllà de taules de reindustrialització, de plans i pactes que semblen més promeses a llarg termini que mesures efectives per garantir una ocupació de qualitat”.

“Cal planificació en la producció i la distribució per garantir la transformació que compartim que és necessària al sector industrial i al model productiu”, ha dit.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Marc de Vich, Vich, 09/03/2022 - 18:48

1)Permitir el juego libre de las empresas cumpliendo normativa, no imposición2)Reparto de ayudas de forma objetiva, no a empresas amigas, que es lo que se hace ahora3)Eficiencia energética, no se produce energía ni para la mitad de las empresas exietentes4)Proyectos reales y sostenibles dirigidos por profesionales, no por politicos4)Iros al cuerno

#2 David, FOLGUEROLES, 09/03/2022 - 18:36

Esa cementera se irá a donde le plazca, porque siempre es mejor que quedarse en Cataluña.

#1 EduardR, Bcn, 09/03/2022 - 18:32

Roger Torrent nunca ha trabajado ni como asalariado, ni como autónomo en el sector privado..... sabe lo mismo que yo de pesca.