Publicitat
Societat · 5 de Juliol de 2011. 11:46h.

Perilla l'etiquetatge en català

Espanya podrà prohibir-lo si s'aprova una nova normativa europea

Perilla l'etiquetatge en català

Etiqueta en català

Etiquetar productes només en català podria ser impossible si el Parlament Europeu aprova aquest dimecres una nova directiva que permet als estats membres obligar que totes les etiquetes estiguin, com a mínim, en una de les llengües oficials de la Unió Europea -entre les quals no hi ha la catalana.

El text proposat pel Consell Europeu i que es votarà a l'Eurocambra diu que "dins del seu territori, l'estat membre en el qual es ven el producte pot estipular que l'etiquetatge s'hagi de fer en una o més llengües, d'entre les oficials de la Unió".

Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC), Maria Badia, Raimon Obiols (PSC), Raül Romeva (ICV) i Santiago Fisas (PP) s'han unit per presentar una esmena al text i evitar que Espanya pugui prohibir l'etiquetatge exclusiu en català.

L'esmena demana que s'elimini el darrer tram de l'article i que simplement es precisi que s'ha d'etiquetar "en una o més llengües".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#23 Maria, Barcelona/sevilla, 25/07/2011 - 10:31

Me parece lamentable.......
Que estamos en España!!!!!! y Cataluña queráis o no pertenece a este gran País como el resto de comunidades.........

Yo estoy orgullosa de ser española!!


#22 angel, cardedol, 08/07/2011 - 23:42

A veure, jo soc independentista, pero cada vegada a menys, semblem idiotes o que? 1.- ara el PP i PSC-PSOE´cs vol evitar que Espanya pugui prohibir l'etiquetatge exclusiu en català, ¿en que quedamos? 2.- Catalunya no es un pais independent de moment pulutant les coses van com van. no comment.

#21 Alicantino, alicante valencia ESPAÑA, 07/07/2011 - 12:49

¿hasta cuando vamos a tener que estar recordando que Catalán, Castellano, etc. son lenguas españolas? - Respetemoslas como patrimonio cultural y hagamos un uso razonable en cada caso. Ah, y no olvidemos la ley: cooficialidad. Dejad ya lo de que lo mio es mejor que lo tuyo y debe estar por encima

#20 Alan, Barcelona, 07/07/2011 - 06:52

No. Mejor aun es que todos los productos esten etiquetados en todas las lenguas y dialectos de europa asi cuando compremos un litro de leche nos entreguen un libro de medio kilo con el etiquetado multilingue... So paletos siempre mirando el ombligo.

#19 Lliurepensador, Sabadell, 06/07/2011 - 11:48

(1) Desconec quins són els propòsits dels espanyolistes. Tinc clar que no volen que Catalunya i el Català progressin i que els molesta la diferència. Tenen por sortir de la uniformitat i que a una part de la seva "nación" no ens sentim ni súbdits, ni sotmesos.