Publicitat
Societat · 6 de Novembre de 2010. 17:07h.

Perpinyà reivindica la seva catalanitat

Fan servir l'Estaca per protestar contra la política social de Sarkozy

Perpinyà reivindica la seva catalanitat

Una imatge de la manifestació a Perpinyà

Perpinyà ha estat escenari d'una manifestació en defensa de la llengua i la cultura catalanes, coincidint amb la commemoració del 351è aniversari de la signatura del Tractat dels Pirineus. A la protesta han acudit delegacions de partits independentistes de Catalunya, com ara Esquerra Republicana (ERC) o Reagrupament. També s'hi han sumat Unitat Catalana, partit de la Catalunya Nord agermanat amb Solidaritat Catalana per la Independència, i Convergència Democràtica. La convocatòria s'ha realitzat sota el lema Esborrem el Tractat dels Pirineus. Els manifestants, prop d'un miler, han cridat "Ni Espanya ni França, Països Catalans!", i han demanat escola i premsa en català.

Pel matí, unes 9.000 persones han participat en una nova mobilització contra la reforma de les pensions, ara ja validada pel Parlament francès. El seguici ha sortit a dos quarts d'onze del matí de la Plaça de Catalunya abans de retornar a la mateixa zona cap a migdia després de fer una volta sencera de les rondes de la ciutat. Amb l'acompanyament de cançons revolucionàries sud-americanes, de l'Estaca de Lluís Llach i de temes clàssics d'Edith Piaf, el seguici ha expressat el rebuig de la reforma, que apuja als 62 anys l'edat legal de la jubilació a l'estat francès, actualment fixada a 60 anys.

Un manifestant amb una bandera independentista, a Perpinyà

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 yomismo, bcn, 08/11/2010 - 16:07

Decir que una manifestación a la que van 1.000 personas (algunas de las cuales viajaron desde España) significa que Perpignan reivindica su catalanidad es un pelín atrevido, bastante falso y muy manipulador. pero asi son las cosas de los nacionalistas...

#14 Fermín, Lleida, 08/11/2010 - 08:30

¿Y qué tiene que ver la manifestación de los secesionistas venidos del sur con la manifestación por la reforma de las pensiones de los franceses?

#13 Pere Pau, Barcelona, 08/11/2010 - 08:30

bipolar, no t'has pres la medicació, no? se't nota una mica descompensat

#12 bipolar, bcn, 08/11/2010 - 00:09

Perdonen pero estoy hecho un lío. ¿Era una mani o 2?. Cantaban los indepes a Edith Piaf? los anti-62 que cantaban lÉstaca estaban contra el Tratado de los Pirineos? Las canciones suramericanas eran entonadas por ERC SC y Reagrupament? Querían los 9.000 jubilarse a los 60 o escuela en catalán ?

#11 joni, valència, 07/11/2010 - 23:56

q alegria dóna vore estes cosses, quina terra més gran tenim, quin poble més collonut. Aguantarem tot el que faci falta.