Publicitat
Societat · 7 d'Abril de 2020. 18:05h.

Personal d'ambulàncies sense mascaretes

Segon toc del TSJC al Govern en 24 hores sobre la manca de mesures de protecció

Personal d'ambulàncies sense mascaretes

Una ambulància, a Igualada

El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) ha ordenat al Departament de Salut que doti al personal de les ambulàncies d'equips de protecció individual “amb caràcter urgent i immediat”. El tribunal ho ha fet després d'una demanada de mesures cautelaríssimes interposada pel sindicat USOC contra la conselleria i el CatSalut.

La interlocutòria requereix a la conselleria d'Alba Vergés i al servei català de la Salut que proveeixin “a tots els serveis d'ambulàncies de Catalunya” -tant per al transport sanitari urgent com per al no urgent- del “material mínim imprescindible per garantir la salut i seguretat dels professionals sanitaris”.

Els elements de protecció que sol·licita el TSJC són mascaretes, bates impermeables, ulleres protectores, guants, recipients de residus, alcohol per desinfectar i productes per desinfectar els vehicles.

El TSJC és la segona vegada que ordena al Govern protegir als treballadors públics, després que exigís al Departament d'Interior facilitar equips de protecció individuals als agents dels Mossos d'Esquadra, arran d'una demanda presentada per diversos sindicats policials.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, va assegurar aquest dilluns que el requeriment del tribunal “pràcticament impossible” de complir. “Hi ha hagut algun que altre jutge, no a Catalunya, sinó a la resta de l'Estat espanyol que està obligant a fer coses que són pràcticament impossibles de fer”, va afirmar en roda de premsa.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Jaume, Barcelona, 08/04/2020 - 09:32

La corrupció d'aquests bandarres no te limit, fins i tot juguen amb les vides dels empleats sanitaris. Han malversat milions d'euros en la conspiració per la rebelió de l'octubre 2017, han contactar mercenaris d'europa per la crema de bcn, han alimentat aquelles rates cdr's ara desaperegudes a les cloaques. No tenen perdó i hem de passar compte

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 07/04/2020 - 20:02

Al Tot es Mou la Melero li acaba de dir guapa, aixi com si res, a l´Empar Moliner.

Per coses com aquesta no m´en perdo ni un.

#2 Tarraco, Tarraco, 07/04/2020 - 19:25

Si, totalmente de acuerdo, pero con el estado de alarma las competencias en sanidad han sido centralizadas por el Estado

#2.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 07/04/2020 - 23:32

La Generalitat tiene mascarillas hace ya varios días, el problema es que la distribución está en manos de enchufados incompetentes, como todo lo referente al Govern.

#2.2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 07/04/2020 - 23:33

Y mientras tanto, otras comunidades si son capaces de conseguir material en el mercado, a pesar de no contar entre sus filas a seres de la raza superior.

#1 Tito de Gracia, Barcelona, 07/04/2020 - 18:21

Se gastan millonadas en abrir seudoembajadas, super manifestaciones, consigen autocares de donde no ahi para sus aquelarres, miles de viajes a Waterloo en 1ª y no son capaces de conseguir unas miserables mascarillas, y todacia hay gente que les vota.....asi nos va.