Publicitat
Societat · 29 de Juny de 2012. 17:43h.

Picabaralla entre víctimes d'Hipercor

Familiars de Manrique titllen el president de l'ACVOT d'"ignorant" per criticar la trobada amb un dels terroristes

Picabaralla entre víctimes d'Hipercor

Manrique, en una imatge d'arxiu (Foto: RTVE)

Els familiars més propers de Roberto Manrique, víctima d'ETA que va resultar ferida en l'atemptat d'Hipercor del qual ara es compleixen 25 anys, han respost al president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas -que també va resultar ferit en aquell atemptat-, que va considerar que Manrique s'hauria sumat "al circ mediàtic" en aparèixer en mitjans de comunicació explicant la seva trobada amb l'etarra penedit, Rafael Caride Simón, excap del 'comando Barcelona' i un dels autors d'aquella massacre, condemnat a gairebé 800 anys de presó per l'atemptat. Arran d'a explosió del cotxe bomba a l'aparcament del centre comercial, Manrique, que era un dels carnissers, va patir cremades a les mans i al cap, a més de danys al fetge.
 
Una germana i els fills de Manrique diuen que Vargas ha pecat d '"ignorància" en criticar la trobada entre víctima i terrorista -que va tenir lloc el 15 de juny en una presó de Vitòria-, perquè aquesta "va ser preparada des del 16 de maig amb uns propòsits concrets i anunciada pel propi ministre de l'Interior amb deu dies d'antelació" i que arran de la preparació, a Manrique "el van cridar des de 29 mitjans de comunicació en les següents 24 hores".
 
La família de la víctima pregunta obertament a Vargas en una carta a la qual ha tingut accés e-noticies "qui es va entrevistar al novembre, amb la mediació del Govern basc, amb el mateix terrorista?", "qui va anar a conèixer-lo i acomiadar-se del mateix, li va allargar i va estrènyer la mà dues vegades al causant de 21 assassinats i 19 orfes a Catalunya?" i la més personal: "Qui pot parlar de dolor i sofriment quan en dues sentències es certifica que va curar de les seves lesions als dos dies sense seqüeles?". Per aquest motiu consideren "lamentable" que s'acusi a Manrique, "qui ha donat els últims 24 anys de la seva vida a ajudar les víctimes, incloses les responsables de posar nom i cognoms a les preguntes anteriors". La carta de la família acaba dient que la decisió de Roberto Manrique està "avalada per gairebé 400 suports" i que "el que diguin Jiménez Losantos, Barrionuevo o Vargas no té importància" perquè "no donen per més".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 cesc, barcelona, 29/06/2012 - 20:02

Quan de les armes es passa al dialeg surten els cavernaris i defensors de les essencies a criticar al Sr. Manrique que te TOT el dret a entrevistarse o no, a parlar o no, a escoltar o no, a perdonar o no, al seu botxi. El Sr. Manrique i nomes ell te aquest dret. Prou ha patit per rebre llisons.