Publicitat
Societat · 5 de Febrer de 2014. 11:51h.

Pintades feixistes contra Albert Pla

Signades per Democracia Nacional Joven

Pintades feixistes contra Albert Pla

Imatge de les pintades

La població de Cunit (Baix Penedès) ha viscut les últimes setmanes diversos casos de pintades feixistes en edificis del municipi. L’últim cas, ocorregut aquest dimarts, ha estat la aparició d’una pintada en què s’amenaça Albert Pla i es demana la ‘Muerte al Separatismo’.

La pintada ha aparegut en una de les façanes de l’escola de primària Els Cossetans del municipi i va signada amb les sigles DNJ, que es refereixen a Democracia Nacional Joven. Aquesta és una formació d’extrema dreta fundada el 1995 i de caire racista, que ha estat molt activa les últimes setmanes fent pintades en diferents poblacions del país.

A Cunit, fa poc temps ja va aparèixer una altra pintada similar, en la qual es podia veure un soldat falangista i en què es reclamava honor per a la División Azul, la divisió franquista que va lluitar al costat de Hitler a la Segona Guerra Mundial.

A la població baixpenedesenca també s’han produït aquest passat mes de gener diferents pintades de banderes espanyoles a sobre del mobiliari urbà, com ara als senyals de trànsit. Anteriorment, des de partits com el PP s’havia criticat la presència de banderes estelades en diferents fanals del municipi. 

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#23 30 de març tots a Brussel·les, GUANYEM-nos la llibertat, 05/02/2014 - 18:52

Entitats d'Escòcia, Flandes i Catalunya, a punt per a la manifestació de Brussel·les

http://www.30m2014bru.cat/

Sota el lema "Its about Democracy!" diferents moviments socials de tota Europa s'expressaran a favor l'exercici del dret d'autodeterminació el pròxim 30 de març.

#22 Casper, Bcn, 05/02/2014 - 17:45

No me gustan para nada esas amenazas, además Albert Pla da pena, es un pobre trastornado. Dejadle en paz, a los locos no se les pega.

#21 Papaluna, Barcelona, 05/02/2014 - 17:36

Ningú no se'n recorda del que va dir el Pla fa unes setmanes? Us penseu que surt de franc provocar a l'adversari (o a l'enemic)? Alguns haurien de valorar el que suposa l'acció-reacció i els enfrontaments de baixa intensitat com a element nuclear dels conflictes que van a més. Els 'Pla' sobren.

#21.1 Xipolleig, Barcelona, 05/02/2014 - 17:51

Mira això d'acció-reacció és el que deien els d'ETA, i els falangistes també, per cert.
Ja t'ho he dit Papaluna, fes-t'ho mirar, massa hores de madrassa.

#19 Segadora, BarnaCunit, 05/02/2014 - 17:09

Si algú coneix Cunit, sap que esta PLE de magrebins, i cada família amb 5 o 6 crios mínim. Si hi hagués un % acceptable d'immigració, entenc que aquests racistes fatxes no es deixarien veure. Hem convertit molts pobles de Catalunya en extrems (60% d'immigrants és excessiu)

#19.1 DNJ = quillos immigrants espanyols inadaptats, Lleida, 06/02/2014 - 00:12

Aquets 4 quillos racistes espanyols son encara més immigrants que els magrebins, i de morenos si fa no fa.. El que és excessiu és qualsevol immigrant que viu a un lloc i no és vol integrar, sigui marroquí, búlgar, espanyol o britànic, integració o de tornada al seu país.

#18 Francesc d'A. Porras, BCN, 05/02/2014 - 16:42

Ara no sabria dir si és la segona o la tercera via.