Publicitat
Societat · 9 de Març de 2014. 11:32h.

Pintades feixistes contra CiU i ERC

Amenaces als locals de Calafell i Cunit

Pintades feixistes contra CiU i ERC

Façana de la seu d'ERC de Cunit

Les seus de CiU de Calafell i ERC de Cunit,  dues localitats del Baix Penedès, han estat objecte aquest dissabte a la matinada de pintades de caire feixista signades per Democràcia Nacional Joven (DNJ). Als dos locals hi han aparegut frases com "Muerte al separatismo" o "Cataluña es España", acompanyades de les sigles de la DNJ.

No és el primer cop els últims mesos que apareixen aquest tipus de pintades a la zona de Cunit i Calafell. Fa tot just un mes, ja es va fer se’n va descobrir una similar a la façana d’una escola de primària de Cunit. Poc abans, diferents senyals de trànsit i cartells de publicitat havien estat pintats a sobre amb la bandera espanyola.

Segons han informat alguns veïns de la zona que ho han sentit, els autors de les pintades han actuat de matinada mentre proferien crits contra Catalunya. Des de l’ajuntament de Calafell han volgut treure importància als fets per no donar més ressò a situacions d’aquest tipus, i han apuntat que el grup és probable que vingui de fora d’aquestes localitats.  

DNJ és un partit considerat d'extrema dreta que va ser creat el 1995 i que es defineix a sí mateix com a 'social-patriota'. Des que es va iniciar el procés per realitzar la consulta sobre la independència han aparegut diverses pintades signades amb aquestes sigles a diferents poblacions catalanes. 

Façana de la seu de CiU de Calafell

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Marc, Calafell, 09/03/2014 - 20:32

Des de Calafell, Endavant, Democracia Nacional.

#11 Pelayo, Barcelona, 09/03/2014 - 18:56

Esto es obra de los separatista,para colgarle el muerto a los que no quieren la separación y la lucha entre hermanos.
Nunca se debió de permitir la vuelta de los separadores del exilio.

#11.1 Xipolleig, Barcelona, 09/03/2014 - 19:48

Els separador mai han estat a l'exili, són instal.lats al capdamunt de les instàncies de govern espanyoles des de fa 300 anys.
Segurament per això hi ha separatistes, i ara més que mai, perquè els separadors actuen de manera desinhibida i amb la democràcia com excusa

#10 Papaluna, Barcelona, 09/03/2014 - 17:11

M'haveu censurat un comentari que he enviat. Deia que aquesta gent de DNJ són el contrapunt equidistant dels extremistes de les joventuts de les CUP o d'ERC, que en saben molt de fer pintades (i més); i no són 'feixistes', donat que defenen el patriotisme espanyol, com el altres el secessionisme.

#9 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 09/03/2014 - 16:54

Doncs si són pintades feixistes com que són contra catalans,deduïm que deuen ser espanyols. Aleshores els Mossos d´Esquadra, hauria d´investigar qui hi ha darrere aquest feixisme. Això és un delicte. No és una opinió.És una amenaça. Espero que vagin fins al final.A Catalunya no volem cap feixisme.

#7 Xipolleig, Barcelona, 09/03/2014 - 16:09

El sr. Matías Alonso, quan va haver un atac a una seu de C'S, va dir que la culpa era del president Mas i d'Oriol Junqueras.
Seguint el seu raonament aquest atac a què es deu a Rajoy, a Rivera, a Rosa Díez o a Alfonso Guerra ?