Publicitat
Societat · 30 de Gener de 2016. 16:43h.

Pisarello assegura que "farem tot el possible perquè no torni a obrir el CIE de Zona Franca”

L'esquerra participa en el judici popular contra el Centre d'Internament per a Estrangers

Pisarello assegura que "farem tot el possible perquè no torni a obrir el CIE de Zona Franca”

Imatge del judici simbòlic celebrat al CIE de Zona Franca

Prop d'un miler de persones s'ha reunit a les portes del Centre d'Internament per a Estrangers de la Zona Franca per celebrar un judici popular i simbòlic que ha condemnat el CIE a no reobrir, un cop finalitzin les reformes que s'hi estan duent a terme.

 

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que “farem tot el possible perquè no torni a obrir el CIE de Zona Franca”. També ha manifestat que treballaran perquè aquest tipus de centres “no existeixin a la resta de l'Estat ni Europa”.

 

En aquest sentit, Pisarello ha dit que “interpel·larem l'Estat perquè adopti polítiques coherent amb els drets humans”. “Els CIE son una anomalia en qualsevol Estat de dret, per la seva opacitat, propícia per vulnerar els drets humans”, ha reblat el primer tinent d'alcalde.


De fet, el Parlament i l´Ajuntament de Barcelona ja van aprovar resolucions per instar el Govern espanyol a tancar el CIE de la Zona Franca.

Alba Cuevas, membre de SOS Racisme, ha dit que un centre com aquest és “un espai que vulnera els drets humans i que no pot existir en una societat democràtica”. Segons el seu parer, la ciutadania és “l'actiu principal perquè no torni a obrir”. Per la seva banda, el presentador de TV3, Carles Solà, ha considerat que “hi ha altres maneres de tractar el tema, s'ha de buscar una manera de fer una  política diferent”.


Entre els participants en aquest judici simbòlic, hi havia el secretari d´Igualtat, Migració i Ciutadania del Govern, Oriol Amorós; el tercer tinent d'alcalde, Jaume Asens, la diputada de la CUP, Gabriel Serra; el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot , Lluís Rabell; i el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, entre d'altres.

Gerardo Pisarello

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#19 Tirant, bcn, 31/01/2016 - 20:05

La ya tradicional y comprobada HIPOCRESIA de la izquierda ...

#18 Olegarioelpilos, Bcn, 31/01/2016 - 09:09

Que cada individuo que estaba ayer ahí, se lleve a un par a sus casas en el caso de político tres, banda de hipócritas si a mucho que lo defienden se los realizarán en un piso de su escalera clamaban al cielo,los utilizan como arma política pero en el fondo los desprecian

#18.1 egarense, Terrassa, 31/01/2016 - 18:32

Eso y que los manden a Ca n`anglada, Terrassa donde estan amargando la vida a las personas que se han quedado en su comunidad por no tener recursos para largarse , se roban hasta las tuberias del gas a plena luz del dia

#17 Elogarioelpilos, Bcn, 31/01/2016 - 09:05

Que panda de hipócritas, en España la estancia en los CIES no supera los dos meses, que se enteren del tiempo que legalmente los pueden tener en países de nuestro entorno que cuando interesa los ponen de modelos democráticos, UK, Francia, Alemania, Suecia, Noruega hasta 18 meses, que cada individuo

#15 La solució, Chez Fangue, 31/01/2016 - 00:26

Que treguin els que son a dins i hi fiquin aquests que es manifesten. Els de dins que vagin a viure a casa dels progres.

#14 Mala peça al teler!, Barcelona, 30/01/2016 - 21:37

"No es lo mismo predicar que dar trigo"
Por desgracia la situación es difícil de solucionar para contentar a todos.
Como en Cataluña somos diferentes q lo demuestren...gastándose dinero en alojar en condiciones
correctas a los afectados y no en propaganda política ya q son partidos tan solidarios