Publicitat
Societat · 17 d'Abril de 2016. 17:09h.

Pisarello reivindica la Barcelona republicana

El primer tinent d'alcalde de Barcelona participa en l'acte de benvinguda de la Plaça de la República

Pisarello reivindica la Barcelona republicana

Gerard Pisarello a l'acte

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha reivindicat la Barcelona republicana durant l'acte amb el que s'ha volgut celebrar el canvi de nom -plaça de la República - que oficialment es produirà en uns dies a la fins ara plaça de Llucmajor.

Pisarello ha apostat per “construir un nou republicanisme ciutadà, popular a l'alçada del segle XXI, social i democràtic. Projecte col·lectiu, viscut per la immensa majoria de la nostra població, començat per Barcelona que sempre ha estat i continua sent una ciutat republicana".

"Tenim República i construïm quan ens aixequem davant els privilegis. Ens indignem amb els Papers de Panamà, amb el frau fiscal, la convivència obscena corrupte entre política i diners, que només paguin impostos les classes mitjanes o populars”, ha assegurat. I Pisarello ha afegit: “construïm República quan tenim llibertat, que vol dir tenir uns pressupostos que garanteixen la igualtat en els equipaments bàsics, en  l'educació, sanitat o subministraments".

Durant l´acte, els assistents han mostrat banderes espanyoles republicanes i estelades. A la plaça, s’ha descobert un panell que explica la història de l’estàtua dedicada a la República i el medalló dedicat a Pi i Margall que hi ha en el monument que presideix la plaça. El panell també afirma que el canvi de denominació de la plaça de la República és un acte de justícia i dignificació que culmina una lluita veïnal que s’ha produït durant anys.

El plafó forma part del projecte Relligant Nou Barris de divulgació de la història del districte, impulsat per les entitats Projectart i l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris. Un cop descobert el panell, hi ha hagut una ofrena floral al monument ubicat als actuals Jardins de la Segona República.

Pisarello i Sanz a l'acte

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#15 botifler1914, Rufilandia, 18/04/2016 - 14:22

Pisarello con el tiempo se convertirá en una palabra injuriosa e insultante.

#14 Nacho, Llagostera, 18/04/2016 - 03:57

¿Que hacen esteladas y banderas republicanas españolas conviviendo? Son antagonicas.

¿No saben estos indocumentados lo que pensaban Azaña o Negrin del separatismo catalan?

¿No saben que fue la Republica la que metio en el trullo a Companys tras su golpe de Estado?

En fin...

#13 Gracienc, BCN, 17/04/2016 - 22:49

¿Por qué este argentino nos odia tanto a los españoles, los barceloneses incluidos? ¿Qué le hemos hecho concretamente a él, criatura?

#12 Pepon , Bcn , 17/04/2016 - 20:53

Estos indepes son únicos afianzando la monarquía. Les paga la Casa Real?
Tras la pitada del año pasado la popularidad de Felipe VI subió diez enteros.
Ni pudieron con el IV, ni con el V ni podrán con el VI. Están ganados con los Felipes.

#11 veremos..., bcn, 17/04/2016 - 20:25

Los Venezolanos, después de 17 años de "éxitos", han votado a la oposición

Los Argentinos, después de 12 años de Peronismo-Kirchnerismo, han votado a la derecha

Se darán cuenta los barceloneses y/o madrileños y/o zaragozanos... en 3 años? o tendremos que esperar también 10-15 años como allá?