Publicitat
Societat · 1 de Febrer de 2012. 18:00h.

Pla Hidrològic II

El ministre d'Agricultura anuncia un nou pla "solidari"

Pla Hidrològic II

L'Ebre al seu pas per la localitat de Miravet

El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha anunciat que "abordarà el Pacte Nacional de l'Aigua", que es plasmarà en un nou Pla Hidrològic Nacional, amb l'objectiu de garantir el subministrament d'aigua "en qualitat i quantitat", i de forma "solidària".

En la seva compareixença a la comissió parlamentària d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, el ministre ha avançat que revisarà "tots els plans de demarcació hidrogràfica i potenciarà la reutilització i depuració", en coordinació amb les confederacions hidrogràfiques i amb les Societats d'Aigua.

Arias Cañete ha criticat "l'herència rebuda" del govern socialista en matèria d'aigua, i, en concret, "les grans inversions realitzades" en dessaladores "la producció està per sota del que s'esperava".

A més, ha denunciat l'incompliment de les directives europees en matèria d'aigua, ja que ha pogut constatar que "Espanya és el país més endarrerit a Europa en l'aplicació de la Directiva Marc d'Aigua".

El ministre ha insistit que durà a terme una "profunda" reforma de la Llei de Costes, "per compatibilitzar la protecció del litoral amb el desenvolupament d'activitats econòmiques no perjudicials".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 ccc, bcn, 02/02/2012 - 17:51

Però amés, cada m3 es pagaria, diners q podrien pagar el deute de l'ACA o pagar obres hidràuliques a Catalunya. No entenc aquesta manca de solidaritat amb la resta dels Països Catalans, no creieu en ells ? Pq sembla que no

#4.1 LLUC, PAÏSOS CATALANS, 02/02/2012 - 18:33

CCC, perdona, són la Comunidad Valenciana, las Islas Baleares i la Franja que no creuen en els Països Catalans. Catalunya, Andorra i el Rosselló, si. Només creuen en aquest ents fantasma quan volen el corredor Mediterrani, alternància de F1 o per robar-nos l´aigua.

#3 cccccc, bcn, 02/02/2012 - 17:49

respecte a a ecología, no se si és pitjor desaladores alimentades amb tèrmiques o nuclears o els transvasaments? Sense ells Barcelona no seria viable i el mapa de la península ibèrica semblaria el d'Egipte

#2 Gerard, Barna, 02/02/2012 - 13:05

Posa't a tremolar quan parlin de solidaritat...

#1 Terraxa, Terrassa, 02/02/2012 - 00:06

Mentre continui la cultura del malbaratament, amb usos inadequats i conduccions per on es perd més del 20% dels transvasaments, mai hi haurà prou aigua, i el que es tregui d'una banda per regar camps de golf es carregarà els ecosistemes de l'altra, i a la llarga, els de tots.