Publicitat

Convocat el càrrec de major dels Mossos que podria ocupar el comissari Trapero

Plaça a mida

El comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero

La Generalitat ha publicat aquest dilluns la convocatòria de la plaça de major dels Mossos en el Diari Oficial de la Generalitat. Serà el càrrec que se situarà al capdamunt de l’organigrama del cos i podria ser ocupat per l’actual comissari en cap de la policia catalana Josep Lluís Trapero. El conseller de l’Interior, Jordi Jané, va afirmar el passat 27 de setembre que Trapero seria "clarament apte" per ser designat i va exalçar la seva professionalitat i la seva capacitat policial, tècnica i operativa.

Fonts dels Mossos han anunciat a Europa Press que l’actual comissari en cap “previsiblement optarà a la plaça” que li suposaria mantenir la direcció de la policia catalana però incrementant l’actual rang. El sindicat USPAC ha assegurat que el sou del nou major serà de 84.649,64 euros anuals, mentre que el de comissari se situa entre els 74.812,96 i els 79.216,10 euros.

Els requisits per optar al nou càrrec són ser comissari i estar en actiu, en serveis especials o tenir una plaça que comporti reserva del lloc de treball. Després de ser una plaça de lliure designació, dependrà de la decisió del director general dels Mossos, Albert Batlle, que emetrà un informe d'idoneïtat previ al nomenament, en relació amb la persona presentada que consideri adequada per al càrrec. Després, la persona escollida haurà de superar un curs d'adequació previst a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

L'últim major dels Mossos d'Esquadra ha estat Joan Unió, que va estar quatre anys en el càrrec i que es va retirar el 2007 quan el conseller era Joan Saura. Des de llavors va desaparèixer aquesta figura de l'organigrama de la policia catalana.

La Conselleria de l’Interior també ha convocat 18 places d’inspector, 12 d’intendent i 8 de comissari. El sindicat USPAC ha lamentat que es convoquin aquestes places quan des del 2011 no hi ha cap nova promoció d’agents. “Tenen diners pel que volen, i per qui volen”, han reblat en un comunicat.

 

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#15 perspicaz, bcn, 15/11/2016 - 14:45

Venga censor de e-noticies, bórrame que es lo tuyo.
Este un sueldo mayor que el del Presidente de la Nación, el Sr. Rajoy. Sale a 7.000 € al mes.
Esta claro que "Madrit ens robaría" si pudiera, porque estos se lo llevan todo. Como me recuerda todo esto a las SA.

#14 zeppelin74, bcn, 15/11/2016 - 13:26

Fins i tot en el mossos hi ha "enchifismo".Quin fàstic.

#13 botifler1914, Sinitaca, 15/11/2016 - 10:16

Cuantas medallas parece un general de Corea del Norte, supongo que serán de cuando iba al colegio.
Lo de la plaza a medida, se la ha ganado, a conseguido crear un cuerpo de policía a gusto del govern.

#12 pepe.----, andorra, 15/11/2016 - 09:41

si, como si fuera el unico, a ver si os enterais q la gran mayoria de oposiciones funcionan asi, a medida y otra parte importante, de forma digital, a dedo, un porcentaje minimo, por aquello de disimular si q va a personas q se presentan a examen, pero minimo. Menuda novedad de noticia.

#11 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 15/11/2016 - 01:14

A veure si d´una vegada el futur Mariscal Trepero ens explica amb la seva locuacitat habitual perque el jutges defugen qualsevol participacio del Mossos com policia judicial en casos de corrupcio desde les estranyes desparicions de documentacio incautada en el registre del Palau de la Musica.